«Μαγνήτης» το… el classico Καβάλα-Δόξα Δράμας

Ξυπνούν μνήμες στο «Ανθή Καραγιάννη» την Κυριακή, για το παραδοσιακό ντέρμπι της ανατολικής Μακεδονίας, με τον ΑΟΚ και τους «Μαυραετούς» να καίγονται για τη δεύτερη νίκη.

Από παρόμοια αφετηρία θα παραταχθούν στο κυριακάτικο γειτονικό ντέρμπι Καβάλα και Δόξα Δράμας, που αποτελούν από τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο Βορρά, καθώς αμφότερες είναι καθηλωμένες στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα του ομίλου. Τόσο ο ΑΟΚ όσο και οι «Μαυραετοί» αναζητούν τη χαμένη τους αίγλη, το ξέσπασμα και την αντεπίθεση, με τους «Αργοναύτες» να έχουν μόνο ένα τρίποντο, από την πρεμιέρα με τον Ηρακλή και ακολούθως διάστημα… ύφεσης, ενώ και η Δόξα έχει πανηγυρίσει μόνο την εντός έδρας νίκη με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Οι ιδιαιτερότητες βεβαίως είναι πολλές, με συνδετικούς κρίκους και παίκτες που έχουν θητεία στους δυο μονομάχους, ενώ πολλά θα κριθούν στη σκακιέρα των πάγκων, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη των «γαλάζιων» να έχει δουλέψει στη Δόξα και τον Κώστα Βασιλακάκη των φιλοξενούμενων να έχει επίσης πέρασμα από τους Καβαλιώτες.
Ντόπες στην προπόνηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σαββατιάτικη προπόνηση της Καβάλας περίπου 100 φίλαθλοι (κυρίως μέλη της Λέσχης) έδωσαν το «παρών», εμψύχωσαν τους παίκτες και ζήτησαν με διαρκείς παροτρύνσεις τη νίκη-ανάσα. Ο Χαραλαμπίδης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καρλόπουλο, Βαλεριάνο, ενώ «κόπηκε» ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Στην αποστολή μετέχουν οι Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος, Καζαντζίδης, Χόρτσας, Πόπτσης, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Πρίττας, Κουρέλλας, Καπνίδης, Αλεξίου (πιθανή ενδεκάδα), Τιγγιρίδης, Παπαργυρίου, Ντόσης, Άρτσε, Πάλλας, Μαυρίδης, Κονάτε και Ντομί.
Αυθημερόν η αποστολή
Στην αντίπερα όχθη, η Δόξα θέλει να συνέλθει μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ζάκυνθο και να πάρει επίσης… οξυγόνο, ευελπιστώντας να επαναλάβει τους δυο περσινούς θριάμβους, ενώ και ο Βασιλακάκης έχει θετική παράδοση με τους «Αργοναύτες». Εκτός μάχης για τους Δραμινούς θα μείνουν οι τραυματίες Στεργιανός, Λιαπάκης, Περπερίδης, Μουρατίδης, ενώ αμφίβολος είναι ο Γελαδάρης. Η αποστολή θα ανακοινωθεί λίγο πριν τη σέντρα, με την πιθανή ενδεκάδα να απαρτίζεται από τους Δαύκο, Βλασσόπουλο, Μπουτζίκο, Μιλένκοβιτς, Κίκοφ, Ρούτση, Στόικο, Κυριακίδη, Κάσσο, Διαμαντόπουλο και Ετόφ (θέσεις διεκδικούν οι Μπέκα, Μουδούρογλου, Θεοδωρέλης, Χιντασέλι).

Θεόφιλος Ψυχογιός

Exit mobile version