Η ΝΙΚΕ παρουσίασε τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας (video)

Τεχνολογία υψηλών επιδόσεων και καινοτομία για τη νέα εμφάνιση της ‘Σελεσάο’ ενόψει της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Η Nike Football παρουσίασε σήμερα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την εντός έδρας εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας για το 2014. Η νέα εμφάνιση, που θα φορεθεί από τη διοργανώτρια χώρα, το καλοκαίρι, συνδυάζει καινοτομία υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμό εμπνευσμένο από την κουλτούρα της χώρας και υλικά κατασκευής φιλικά προς το περιβάλλον.

“Είναι μεγάλη μου τιμή και με γεμίζει περηφάνια να παρουσιάζω τη νέα φανέλα της ΄Σελεσάο’ στους οπαδούς της στο Ρίο ,” είπε ο LuizGustavo της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας.

Δείτε εδώ το βίντεο για τη νέα εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της http://youtu.be/XGy6cLd3xmo

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

Οι σχεδιαστές της Nike ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αθλητών με τεχνολογία που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συνδυάζοντας την τεχνολογία Nike Dri-FIT, ένα ειδικό δικτυωτό υλικό και ανοίγματα αερισμού κομμένα με laser, η νέα εμφάνιση διαθέτει συγκεκριμένες περιοχές μεγαλύτερης δροσιάς.

Η τεχνολογία Nike Dri-FIT απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα και τον οδηγεί στην εξωτερική επιφάνεια του υφάσματος, όπου εξατμίζεται γρηγορότερα. Τα ανοίγματα αερισμού και το ειδικά σχεδιασμένο δικτυωτό υλικό σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος όπου παράγεται θερμότητα, διευκολύνουν περισσότερο την αναπνοή του σώματος.

“Χάρη στη διαχείριση της εφίδρωσης και τη δυνατότητα διατήρησης του σώματος δροσερού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι παίκτες νιώθουν πιο άνετα, ιδρώνουν λιγότερο και αποδίδουν καλύτερα,” είπε ο Martin Lotti, CreativeDirectorforNikeFootball.

Επιπλέον, η εμφάνιση δημιουργήθηκε με ένα νέο υλικό διπλής ύφανσης, το οποίο περιλαμβάνει βαμβάκι και ανακυκλωμένο πολυεστέρα για τέλεια απορρόφηση του ιδρώτα, απαλότερη αίσθηση, αλλά και πιο κολακευτική όψη.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Συμβαδίζοντας με τη δέσμευση της Nike για ανώτερες αθλητικές επιδόσεις με το χαμηλότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η φανέλα, το σορτς και -για πρώτη φορά σε εμφάνιση εθνικής ομάδας, οι κάλτσες- κατασκευάστηκαν με ύφασμα από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες (100% ανακυκλωμένος πολυεστέρας στο σορτς, 96% ανακυκλωμένος πολυεστέρας στη φανέλα και 78% στις κάλτσες). Κάθε εμφάνιση κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας κατά μέσο όρο 18 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Από το 2010, η Nike έχει αξιοποιήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια φιάλες που θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων – ποσότητα αρκετή για να καλύψει περίπου 2.800 γήπεδα ποδοσφαίρου.

“Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας αποτελεί βασικό μέρος του σχεδιασμού και της διαδικασίας ανάπτυξης για εμάς,” είπε ο Lotti. “Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας εμφάνισης που να είναι λειτουργική για τους παίκτες αλλά και φιλική προς το περιβάλλον”.

ΤΕΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Οι σχεδιαστές της Nike χρησιμοποίησαν τεχνολογία τρισδιάστατου body scan για όλη την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας, για να συγκεντρώσουν δεδομένα για το σχήμα του σώματος των ποδοσφαιριστών, να ανανεώσουν την εφαρμογή, να βελτιώσουν την άνεση και να επιτρέψουν στο σώμα να κινείται πιο φυσικά φορώντας την εμφάνιση.

Εξετάζοντας κάθε στοιχείο της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εμφάνισης, οι σχεδιαστές της Nike έδωσαν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στις κάλτσες της εμφάνισης. Οι κάλτσες Nike Elite Match Fit για το 2014 συνδυάζουν γνώσεις και πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τους αθλητές, με καινούρια υλικά και μεθόδους κατασκευής, επιτυγχάνοντας έτσι πιο κομψή εφαρμογή, ειδικά για το ποδόσφαιρο. Με το νέα σχεδιασμό και μικρότερο όγκο, οι κάλτσες παρέχουν άνεση, προστατεύοντας παράλληλα τα πέλματα για να μην γλιστράνε μέσα στο παπούτσι.

NIKE PRO BASELAYER

Το νέο Nike Pro Baselayer είναι το ελαφρύτερο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Nike και διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά αερισμού και αναπνοής του σώματος.

Oι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια ποικιλία σχεδίων Nike Pro Baselayer. Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί για τις διαφορετικές θερμοκρασίες και συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές στη Βραζιλία. Υψηλές θερμοκρασίες και ζέστη κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών αγώνων και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τους βραδινούς αγώνες στα γήπεδα των νοτιότερων περιοχών.

Η Nike επανασχέδιασε επίσης το baselayer σορτς για το 2014, χρησιμοποιώντας γνώσεις και πληροφορίες που συγκέντρωσε απευθείας από μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

“Όταν ζητήσαμε από τους παίκτες να μας πουν τί είδους προστασία χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, μας έδειξαν ουλές και γδαρσίματα ψηλά, πίσω στο γοφό τους, καθώς σέρνονται στο γρασίδι” θυμάται ο Lotti. “Πολλοί παίκτες μας έδειξαν τέτοιους τραυματισμούς, οπότε αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προστασία, εξισορροπώντας παράλληλα την ανάγκη για μικρό βάρος και αναπνοή του δέρματος.”

Το αποτέλεσμα είναι το σορτς Nike Pro Combat Ultralight Slider. Διαθέτει αυξημένη και προσαρμοσμένη προστασία, για να ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο σέρνεται στο έδαφος ο αθλητής. Το σορτς είναι επίσης 20% ελαφρύτερο από τις προηγούμενες εκδόσεις και κατασκευάζεται κατά 87% από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το βάρος μειώθηκε με την προσθήκη δικτυωτού υλικού για αυξημένη δυνατότητα αναπνοής και δροσιά, στα σημεία όπου το σώμα του αθλητή παράγει θερμότητα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ “ΜΕ ΨΥΧΗ”

Με έμπνευση από τον πολιτισμό της Βραζιλίας, η ομάδα σχεδιασμού της Nike έψαχνε ένα τρόπο να αναπαραγάγει τα μοναδικά και ξεχωριστά χαρακτηριστικά της χώρας στο σχεδιασμό των εμφανίσεων της Εθνικής της Ομάδας, παραμένοντας πιστή στην κουλτούρα και την παράδοση της κίτρινης φανέλας.

“Η εντός έδρας εμφάνιση της Βραζιλίας είναι σαν εθνική σημαία – συμβολίζει τη χώρα και το λαό της,” είπε ο Lotti. “Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό του χαρακτηριστικού γρήγορου ποδοσφαίρου και της κουλτούρας της Βραζιλίας, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστοί σε ό,τι αντιπροσωπεύει αυτή η εμφάνιση.”

Η φανέλα διαθέτει νέα λαιμόκοψη σχήματος Υ, που δημιουργεί μια χαλαρή και άνετη όψη. Μετά το body scan κάθε μέλους της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας, οι σχεδιαστές της Nike χρησιμοποίησαν τα στοιχεία αυτά, καθώς και τις γνώσεις και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν από τους αθλητές, για να δημιουργήσουν μια λαιμόκοψη που μεγιστοποιεί την άνεση και εξασφαλίζει τέλεια εφαρμογή.

Το έμβλημα της Βραζιλίας έχει επίσης ανανεωθεί. Προστέθηκε μια έγχρωμη μεταλλική ύφανση ώστε να λαμπυρίζει και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Πίσω από το έμβλημα, στο εσωτερικό της φανέλας, υπάρχει τυπωμένη η φράση “Nascido para jogar futebol”- που σημαίνει “Γεννημένος για να Παίζω Ποδόσφαιρο”. Η Nike συνεργάστηκε επίσης με τον Βραζιλιάνο σχεδιαστή Bruno Big για τη δημιουργία ενός μοναδικού συμβόλου περηφάνιας στο εσωτερικό πίσω μέρος του γιακά κάθε φανέλας. Η εντός έδρας εμφάνιση διαθέτει ένα μικρό κίτρινο σχέδιο καναρινιού, που αντιπροσωπεύει τους “Canarinho”, το υποκοριστικό της ομάδας όταν φορά την εντός έδρας κίτρινη φανέλα.

“Είναι τιμή για μένα και τους συμπαίκτες μου να φοράμε την ‘amarelinha’,” είπε ο Βραζιλιάνος σταρ Neymar. “Η Βραζιλία είναι ένας πολύ ξεχωριστός τόπος για να παίζεις ποδόσφαιρο, θέλουμε να παίξουμε δυναμικά και να νικήσουμε για τη χώρα μας. Αυτή η εμφάνιση μας βοηθά να το πετύχουμε, χάρη στην τεχνολογία της, αλλά και στην έμπνευση που μας δίνει.”

Το σορτς έχει το κλασικό χρώμα Brasilian Varsity Royal με μια λευκή ρίγα. Λιτό και εμβληματικό, με στενότερη εφαρμογή και καλύτερη προσαρμογή στο σώμα, διαθέτει κόψιμο ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και άνεση. Το πίσω μέρος του σορτς διαθέτει τα χαρακτηριστικά ανοίγματα αερισμού της Nike που δημιουργούνται με κοπή laser και εξασφαλίζουν περισσότερη δροσιά, επιτρέποντας τη διαχείριση του ιδρώτα.

Ακόμα και το όνομα και ο αριθμός σε κάθε εμφάνιση έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Διαθέτουν μικροσκοπικά ανοίγματα για διαχείριση του ιδρώτα και δροσιά, ενώ το περίγραμμά τους είναι φωσφορίζον για να διακρίνεται καλύτερα. Το στυλ στη γραφή του ονόματος και του αριθμού είναι επίσης εμπνευσμένο από τις κλασικές γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στις αφίσες που συναντά κανείς στους Βραζιλιάνικους δρόμους και τυπώνονται με το χέρι. Κάθε εντός έδρας εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας κατασκευάζεται στη Βραζιλία.

Exit mobile version