Βεργέτης: «Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ο Στάικος Βεργέτης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για τον Αστέρας Τρίπολης, επισημαίνοντας πως η ομάδα θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει νωρίτερα την παρουσία της στα πλέι οφ, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους για τη νέα σεζόν… που θα βρει τους Αρκάδες απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα είπε o Έλληνας προπονητής στην εφημερίδα «Real News»:

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: «Όχι πολλά πράγματα, γιατί τα πάντα είναι υπό εξέλιξη. Το σίγουρο είναι ότι θα καλύψουμε τα κενά μας στις θέσεις που αυτό απαιτείται».

Για τη σεζόν που έφυγε και αν είναι ικανοποιημένος: «Ασφαλώς, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει πιο νωρίς την παρουσία μας στα πλέι οφ και να φρεσκάρουμε καλύτερα τους παίκτες μας. Η ουσία είναι ότι στους τελευταίους αγώνες ο Αστέρας έδειξε χαρακτήρα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Για το στόχο στους ομίλους του Europa League: «Το πρώτο που θέλω είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εντάξει, στόχο αποτελεί η πρόκριση, να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, όμως το κυριότερο είναι να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Και αυτό θα κάνουμε».

Για το αν θα διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας: «Δεν γίνεται να βγάζεις υγεία χωρίς σταθερό κορμό, δεν μπορούμε να σμπαραλιάσουμε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα. Η βάση θα μείνει στέρεη. Προσθήκες, όπως σας είπα, θα υπάρξουν, αλλά και να πλαισιώσουν, να συμπληρώσουν, να προσφέρουν ό,τι κρίνουμε πως μας λείπει».

Για το πρωτάθλημα που τελείωσε: «Σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερο ποιοτικά συγκριτικά με την προηγούμενη διετία, ωστόσο η αποβολή της Νίκης Βόλου και η αποχώρηση του ΟΦΗ είναι γεγονότα άσχημα, που καλό είναι να μην τα ζήσουμε ξανά».

Για τον κόσμο που απουσιάζει από το γήπεδο: «Προφανώς και ο λίγος κόσμος, σε οποιοδήποτε γήπεδο, δεν ευχαριστεί κανέναν μας. Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το αποτρέψουμε, δώσαμε πολύ καλούς αγώνες και νομίζω ότι αποδώσαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο στόχος μας και στο εξής».

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: «Όχι. Το μόνο που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι πως θα γίνομαι καλύτερος στη δουλειά μου. Ενημερώνομαι συνεχώς και με τον καιρό αποκτώ πείρα και παραστάσεις. Θέλω να προχωρώ βήμα-βήμα και ό,τι καταφέρω».

Exit mobile version