Στούπας: «Θα γράψω βιβλίο… για τους προδότες»

Ο Γιώργος Στούπας τόνισε για ακόμα μία φορά την πρόθεση του να αποχωρήσει από την προεδρία του Ηρακλή Ψαχνών, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα γράψει βίβλιο προκειμένου να καταδώσει τους ρουφιάνους – προδότες.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Εύβοιας έκανε τον μίνι απολογισμό της χρονιάς, μιλώντας για τον «πόλεμο» που δέχθηκε ο σύλλογος από… μέσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Θανάση Περιβολιώτη (απόδοση flnews.gr):

Είναι καλύτερο να είναι κανείς προπονητής ή πρόεδρος;

«Καλύτερα πρόεδρος. Σε τέτοιες κατηγορίες υπάρχουν ηλεκτρικές καρέκλες. Αν είσαι προπονητής, φεύγεις, μένεις, μπορεί και να πληρώνεσαι. Αν είσαι πρόεδρος μόνο πληρώνεις. Δεν υπάρχει σύγκριση».

Τι συναισθήματα αφήνει η αποχώρηση από τα Ψαχνά;

«Είμαι πολύ μπερδεμένος για να κάνω αποτίμηση και να πω τι νιώθω. Παρότι μπήκαμε στα πλέι άουτ χωρίς βαθμό, είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες. Είδαμε στην προετοιμασία ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πέσουμε. Έγιναν πολλά, αποδεκατιστήκαμε. Από την ώρα που ήρθε ο Καβακάς και το επιτελείο του γίναμε άλλη ομάδα. Δεν ήμαστε χειρότεροι από κανέναν. Στο ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να έχεις τη συγκυρία και το τάιμινγκ. Εμείς δεν το είχαμε. Ειδικά στα δύο ματς με τον Αχαρναϊκό που ήταν ψυχοφθόρα για μας, πήρε έναν πόντο, ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάρει έξι εύκολα.

Προσπαθήσαμε. Ανεβάσαμε τέσσερα παιδιά από τη Νέων, γιατί δεν είχαμε παίκτες που έκαναν τη διαφορά όπως οι Ράντι, Παληγεώργος, Γουόρντεν, Κόσουτιτς. Μόνο… κομήτης δεν έπεσε στο γήπεδο! Πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίζεις τα πάντα, και την ευτυχή και την αρνητική συγκυρία. Η ομάδα μάλλον έπεσε. Η κατάσταση είναι πολύ θολή και δεν ξέρω τι θα βγάλει. Βλέπουμε ομάδες που επιθυμούν να πάνε στη Γ’ Εθνική, σβήνουν χρέη, πάνε, έρχονται. Ένα αλαλούμ. Να περιμένουμε να δούμε να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, τόσο πάνω, όσο και στη Football League».

Οι λόγοι που έπεσε η ομάδα ήταν το οικονομικό και η στήριξη που δεν υπήρχε;

«Όχι. Το οικονομικό μόνο εμένα αφορούσε. Δεν έχουμε προσφυγές, πήραμε άδεια με την πρώτη. Και όταν έχεις οικονομικά προβλήματα δεν παίρνεις άδεια. Απλά μεγάλωσε το δικό μου έλλειμμα. Δεν είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες ή τους πιστωτές. Μόνο η ζημιά της εταιρείας μεγάλωσε και αυτή είναι στην πλάτη μου.

Πέρα από αυτά που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι, θεωρήσαμε ότι φέτος είχαμε το πιο ισορροπημένο ρόστερ από όλες τις σεζόν. Ποτέ, όμως δεν ήμασταν πλήρεις, ποτέ δεν αποκτήσαμε χημεία. Δήλωσα ότι η δική μας ομάδα ήταν η χειρότερη της κατηγορίας στην κανονική διάρκεια, αλλά στα πλέι άουτ ήμαστε άλλη ομάδα. Και γι’ αυτό είμαστε πικραμένοι και στενοχωρημένοι. Και το ματς με τον Παναιγιάλειο δεν το δώσαμε, γιατί μπορεί να μας έρθει πάλι κανένας φάκελος…».

Υπάρχει προοπτική για την επόμενη μέρα;

«Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει. Όταν όριζα τις καταστάσεις ήξερα τι να πω. Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια άλλων. Τα Ψαχνά έχουν 10.000 κόσμο. Δεν εξαρτάται από κανέναν Στούπα και καμία διοίκηση η επόμενη μέρα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα γίνει αλλαγή σκυτάλης και ελπίζω η ομάδα να κάνει αυτό που πρέπει και μπορεί και αυτό που κάναμε εμείς».

Η απόφαση για αποχώρηση είναι οριστική;

«Ναι. Αν μείνει στη Β’ εγώ είμαι μεγαλομέτοχος. Θα βρεθεί τρόπος να γίνει μεταβίβαση, να μείνουν ανενεργές οι μετοχές ή οτιδήποτε. Έξι χρόνια ήταν υπέρ αρκετά σε μία περιοχή που τελικά δεν μας πίστεψε. Θα πω κάτι. Άκουσα τον πρόεδρο του Φωκικού που τους ευχαρίστησε όλους και του είπα: «Καλά, κανείς δεν σε πλήγωσε;». Εγώ δέχτηκα πολύ πόλεμο. Η ομάδα ήταν η εξωτερική πολιτική των Ψαχνών, βάλαμε την πόλη στην Ελλάδα. Υπήρξε μεγάλη ανταποδοτικότητα. Πληγωθήκαμε μόνο από μέσα. Σας λέω ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Αν με ρωτούσες δεν αλλάζω τίποτα. Ζήσαμε πολλά, πράγματα που άλλοι θέλουν πέντε ζωές για να τα ζήσουν. Άξιζε τον κόπο, αλλά όλα έχουν ένα τέλος. Ήμαστε πάντα σε θέση άμυνας, ποτέ δεν περάσαμε στην επίθεση αν και σε ελάχιστες στιγμές υπήρξαν αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν άνθρωποι και θεσμοί που πολεμούσαν την ομάδα. Δεν διανοούμουν ποτέ ότι ο κόσμος και οι θεσμοί θα αντιμετώπιζαν τον Ηρακλή σαν ΠΑΕ. Υπήρχε φθόνος και μικροσυμφέροντα για να πέσει η ομάδα.

Όταν ανεβάσαμε τον πήχη συνειδητά, κάποιοι ήταν υποχρεωμένοι να περάσουν από κάτω, γιατί δεν έφταναν. Στην πορεία, όμως άλλαξαν τα πράγματα. Δηλητηρίασαν μία περιοχή με αποτέλεσμα εγώ και οι συνεργάτες μου να μη θέλουμε να μείνουμε, ούτε να περάσουν έξω από το γήπεδο».

Τα ύποπτα ματς αφήνουν ρετσινιά;
«Η θέση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου και ο πόλεμος που δέχτηκε, πήγε ένας μέρος στην ομάδα. Δύο φορές βρεθήκαμε κατηγορούμενοι. Τη μία φορά, γιατί χάσαμε από τον Ατρόμητο, ομάδα Europa League και την άλλη γιατί χάσαμε από την ΑΕΚ. Αν δείτε τα κατηγορητήρια… Υπάρχει ένας ταλαίπωρος δικαστής και δύο, τρεις ακόμα που έπαιρναν τον φάκελο και δεν ήξεραν τι να πουν. Μην ακούτε για UEFA. Στοιχηματικές εταιρείες είναι από πίσω. Όταν κατηγορηθεί μία ομάδα μία φορά είναι νομοτέλεια ότι θα κατηγορηθεί και ξανά. Στο 1-0 λένε ο κόσμος πόνταρε υπέρ της ΑΕΚ. Εσείς πού θα στοιχηματίζατε; Μας κούρασε αυτή η ιστορία. Μπορεί να μείνει λάσπη όσες φορές και αν αθωωθείς».

Βοήθησε ή ζημίωσε την ομάδα η θέση του Παπακωνσταντίνου ως αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ;

«Επικοινωνιακά μπορεί να μη βοήθησε. Είναι έντιμος και απόδειξη αποτελούν τα περσινά πλέι οφ. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να ανεβούμε με σπρώξιμο. Χάσαμε, όμως βαθμούς από τον Φωστήρα και τα Χανιά. Δεν είχαμε καμία βοήθεια. Δεχτήκαμε γκολ στο 92′ και το 94′ και μας κόπηκαν τα φτερά».

Θα συνεχίσετε αλλού ως παράγοντας;
«Δεν είμαι περιπλανώμενος, ούτε επαγγελματίας παράγοντας. Υπηρετήσαμε την ομάδα της καρδιάς μας, ανεβήκαμε σκαλοπάτια. Αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Δεν θα κάνω καμία μεταγραφή. Λειτουργήσαμε συναισθηματικά. Πάντα μπορείς να κάνεις λάθη. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να πάω σε άλλη ομάδα. Ακούγονται πολλά, αλλά δεν έχω επαφή με άλλη ομάδα. Μόνη μου σκέψη είναι να φύγω».

Το μέλλον του Ηρακλή Ψαχνών;

«Ουδείς αναντικατάστατος. Υπάρχουν άνθρωποι πιο ικανοί από μένα. Για μένα μία ομάδα που έρχεται από μεγαλύτερη κατηγορία είναι φαβορί να επιστρέψει. Κάποιοι προωθούν εξυπνάδες για τοπικό. Να προσέξουν. Η ομάδα αν παίξει στη Γ’ Εθνική πρέπει να υπερασπίσει τα κεκτημένα. Δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι κανενός, ούτε να γίνει εμπορικό όπλο στα χέρια κάποιου. Εμείς δεν υποταχτήκαμε στη φιλία, το συναίσθημα, τη συγγένεια, την εντοπιότητα.

Δημιουργήσαμε αντιπάθειες, γιατί ανεβάσαμε τέσσερα παιδιά από τη Νέων που δεν ήταν Ψαχνιώτες, αλλά ήταν καλύτεροι παίκτες. Δεν γνώριζα, ούτε τους πατεράδες τους, ούτε ήταν φίλοι μου ή συγγενείς. Κάναμε το καλύτερο για την ομάδα. Στη Γ’ Εθνική θα υπάρξουν άνθρωποι που μπορεί να κάνουν καλύτερα από εμάς τα πράγματα.

Στα Ψαχνά γίναμε… too much. Φέρναμε ισοπαλία με τον Ηρακλή, μας φοβούνταν στο Βόλο, κερδίζαμε στο Αγρίνιο και δεν ήμασταν ευχαριστημένοι. Η διοίκηση ήταν συνετή και δεν έκανε όνειρα θερινής νυκτός. Δεν θα ξεχάσω δύο χρονιές τον σεβασμό του Ηρακλή. Ήταν διάχυτος. Επιστρέψαμε από το Καυτανζόγλειο και μας έλεγαν γιατί δε νικήσαμε. Δημιουργήθηκε απαξίωση. Θα λείψει αυτό από τον τόπο. Δεν γίναμε οπαδοί της εξίσωσης προς τα κάτω, αλλά δημιουργήσαμε πολύ ισχυρό το αποτύπωμα της ομάδας στη Β’ Εθνική».

Τι θα θυμάστε για πάντα και τι θέλετε να ξεχάσετε;

«Δεν απορρίπτω καμία εικόνα. Από μικρό παιδί ο Ηρακλής Ψαχνών είναι μέρος της ζωής μου. Είναι το τρίτο μου παιδί και το πιο χαϊδεμένο. Δεν θα ξεχάσω την άνοδο στη Γ’ Εθνική και την αγωνία να φτάσουμε πίσω. Η Γ’ τότε έδειχνε πολύ μεγάλη και τώρα η Β’ φαντάζει πολύ μικρή. Δεν θα ξεχάσω τη νίκη στο Αγρίνιο, τα ματς σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ, Παγκρήτιο και όσα ζήσαμε. Με αυτό τον κόσμο που ερχόταν και του χρωστάω ευγνωμοσύνη, με τους 10-12 συνεργάτες, αν και κάποιοι στην πορεία πήδηξαν από το τρένο. Ήταν σταθεροί και δεν ήταν της δημοσιότητας. Τους λίγους επιχειρηματίες που πίστεψαν στο έργο μας. Τον λίγο κόσμο. Παίξαμε με τον Παναιγιάλειο και ήταν πολύ λίγος. Χάσαμε, αλλά δεν γκρίνιαξε, μας χειροκρότησε».

Τι θα κάνετε τώρα;

«Το πρώτο που θα κάνω θα είναι να γράψω βιβλίο. Είναι πολλά τα έξι χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω, να εξιστορήσω πράγματα και να καταδείξω προδότες και ρουφιάνους για να μείνουν στην ιστορία».

Ο Στούπας, τέλος, ζήτησε να κάνει μία τελευταία τοποθέτηση και ανέφερε:

«Μας ρώτησαν κάποιοι αν το πιστεύαμε αυτό που έγινε. Υπάρχει ένα μότο των χίπις που λέει: «Αν το ονειρευτείς μπορεί να το κάνεις. Αν δεν το ονειρευτείς μπορεί και να μην κάνεις τίποτα. Δημιουργήσαμε έναν οργανισμό, μία ομάδα Νέων καταπληκτική και του χρόνου θα προωθούσαμε πέντε ακόμα παιδιά. Κάναμε ομάδα παίδων χωρίς να επιβαρύνουμε τον γονέα ούτε ένα ευρώ. Κόστισε αυτό 50 – 60 χιλιάρικα. Ενόχλησε αυτό. Δεν ήμαστε έμποροι. Να προσέξουν κάποιοι η συνέχεια της ομάδας να είναι αυτή που πρέπει, γιατί η εμπορικότητα στα Ψαχνά δεν υπάρχει, ούτε μαθητευόμενοι προπονητές. Γιατί είναι εύκολο να γίνεις προπονητής στο Α’ τοπικό, αλλά πολύ δύσκολο να βγεις στη Β’ Εθνική. Όποιοι με ακούν θα καταλαβαίνουν τι εννοώ».

Πηγή: flnews.gr

Exit mobile version