Εθνική Νέων: Γλυκιά ήττα και πρόκριση στους «4» του EURO U-19

Η Εθνική Νέων πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρά την ήττα με 2-0 από τη Γαλλία στο κατάμεστο ΔΑΚ Κατερίνης.

Πλέον, η Ελλάδα περιμένει να μάθει τη Δευτέρα (13/7) τον αντίπαλο της στα ημιτελικά, αναλόγως με τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
Ο Γιάννης Γκούμας παρέταξε την Εθνική με πολλές εκπλήξεις με στόχο να περιορίσει τα «ατού» της πανίσχυρης εθνικής Γαλλίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού σε Μανώλη Σάλιακα, Πέτρο Ορφανίδη, Ευθύμη Κουλούρη και άφησε στον πάγκο τους Άλκη Μαρκοπουλιώτη, Χάρη Μαυρία, Νίκο Βέργο.

Με εξαίρεση πάντως κάποιες στημένες φάσεις στο πρώτο τέταρτο, η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του Καμαρά. Οι Γάλλοι έπαιξαν από την αρχή ψηλά και με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ντιακαμπί. Στην επανάληψη οι «τρικολόρ» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την ανάπτυξη της «γαλανόλευκης». Και το κατάφεραν ενώ στο 64′ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα χάρη στον Ντεμπελέ.

ΓΑΛΛΙΑ: Καμαρά, Φιλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74′ Γκιρασί), Κιλί, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέν, Τιράμ (65′ Κομάν).
ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (87′ Mηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61′ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71′ Mαυρίας).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1 Γαλλία 9 6-1
2 Ελλάδα 4 2-2
3 Αυστρία 2 2-3
4 Ουκρανία 1 3-7

Exit mobile version