Βάβαλης: «Να αναδείξουμε το σερραϊκό στοιχείο»

Για τη νέα πρόκληση στη καριέρα του αλλά και για το στόχο ανάδειξης του ντόπιου στοιχείου μίλησε ο Άκης Βάβαλης.

Ο πρώην προπονητής του Άρη Ακροποτάμου ανέλαβε τον πάγκο της ΠΑΕ Σέρρες πριν από λίγες μέρες και μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για όλους και για όλα.

«Στη συνάντηση που έγινε δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τα βρούμε. Έχουμε κοινό σκεπτικό. Τα θέλω μας είναι κοινά και πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία αυτή. Επιστρέφω σε μια ομάδα του νομού που είναι η μοναδική εκπρόσωπος στη Γ’ Εθνική. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει μια σοβαρή προσπάθεια, υποβιβάστηκε μεν στη Γ’ Εθνική αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Είδατε ότι δουλεύει σε βάθος και αυτό φάνηκε από την πορεία της ομάδας Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτή η επιτυχία έκανε την ομάδα να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα και έδωσε επιπλέον κίνητρο σε όλα τα νέα παιδιά. Η ΠΑΕ Σέρρες είναι μια ομάδα που παράγει υγιή αθλητισμό, χωρίς προβλήματα. Είναι οικονομικά τακτοποιημένοι όλοι οι παίκτες και είναι μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο και έτσι όπως θα γίνει μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θεωρώ ότι αυτή η ομάδα σπανίζει και στις τρεις κατηγορίες».

Όσον αφορά για τον στόχο της ομάδας:
«Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα είναι ακόμα πιο δύσκολο σε σχέση με το περσινό και η κάθε χρονιά που περνάει είναι πιο δύσκολη. Θα έχει άλλη μια χρονιά ιστορικές ομάδες αλλά αυτό δεν μας φοβίζει, ίσα-ίσα θα είναι ένα κίνητρο για τα νέα παιδιά να δείξουν την αξία τους. Όσον αφορά τους στόχους, έτσι όπως έχουν αλλάξει τα πράγματα σε αυτή την κατηγορία με οκτώ ομάδες να υποβιβάζονται, θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Ακόμα και έχοντας βάλει στόχο να σωθείς, πρέπει να βάλεις στόχο τον πρωταθλητισμό. Αναγκαστικά πρέπει να είμαστε στις υψηλές θέσεις αφού οι μισές ομάδες πέφτουν. Συγχρόνως όμως και είναι το πιο βασικό, είναι ότι πρέπει να αναδείξουμε το σερραϊκό στοιχείο, τους Σερραίους παίκτες αφού είναι μια ομάδα η οποία πέτυχε αυτή την τεράστια επιτυχία και ανέδειξε τον σερραϊκό κάμπο. Θέλουμε να δείξουμε ότι ο σερραικός κάμπος εξακολουθεί και παράγει ταλέντα. Με αυτή την πολύ καλή δουλειά που έγινε στον σύλλογο, πρέπει να την συνεχίσουμε και να στηριχθούμε σε αυτά τα παιδιά».

Όσον αφορά τον σύλλογο και τον κόσμο:
«Είναι μια ομάδα η οποία έχει λυμένα όλα τα προβλήματα, κυρίως τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, γιατί στην προηγούμενη ομάδα μου αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα όπως και περισσότεροι προπονητές. Με ντόπιο στοιχείο που θα έχουμε στην ομάδα και το καλό ποδόσφαιρο που θα παίζουμε, θα φέρουμε και τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι λογικό όμως όταν υπάρχει μια ομάδα σαν τον Πανσερραϊκό, να έχει την μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων. Από εκεί και πέρα όμως πιστεύουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια που θα γίνει ισχύοντας πάρα πολύ το ήδη υπάρχον σερραϊκό στοιχείο στην ομάδα με παιδιά από το νομό, είναι στα πόδια μας και στις δυνάμεις μας να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Βλέποντας ο κόσμος μια υγιή και καλή προσπάθεια θα έρθει στο γήπεδο».

Exit mobile version