Εθνική Νέων: Μνήμες… 2004!

Η πορεία της Εθνικής Νέων για την πρόκριση στους «4» του EURO U-19 έφερε στο μυαλό των διεθνών και του Γκούμα το έπος της Πορτογαλίας.

Στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται από την Κυριακή η Εθνική Νέων μετά την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε 2-0 από τη Γαλλία στο τρίτο και τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων αλλά η ισοπαλία της Ουκρανίας με την Αυστρία ήταν αρκετή για το χρυσό εισιτήριο. Η πορεία της Εθνικής Νέων πάντως θύμισε σε πολλούς την πορεία της Εθνικής Ανδρών το 2004 όπου έφτασε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Γκούμας και οι παίκτες του την ώρα της επιστροφής την Κυριακή στο ξενοδοχείο έκαναν έναν μίνι απολογισμό από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους και κάποιοι την παρομοίωσαν με την προσπάθεια των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ να φτάσουν στη κορυφή του ευρωπαϊκού Έβερεστ!

Πορεία καρμπόν!

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με το δεξί στην πρεμιέρα του EURO επικρατώντας 2-0 της Ουκρανίας στο δημοτικό στάδιο Βέροιας. Στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι στην Αυστρία ενώ στο τελευταίο ματς των ομίλων γνώρισε την ήττα από την Γαλλία με 2-0. Απολογισμός… Μια νίκη, μια ισοπαλία, μια ήττα και τέσσερις βαθμοί. Πάμε τώρα έντεκα χρόνια πίσω. Στις 12 Ιουνίου 2004, στο Πόρτο η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε 2-1 της Πορτογαλίας κάνοντας το μεγάλο μπαμ στη πρεμιέρα του EURO απέναντι στη διοργανώτρια χώρα. Ακολούθησε η ισοπαλία με την Ισπανία (1-1) στις 16 Ιουνίου και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων με ήττα 2-1 από τη Ρωσία στις 20/06. Με απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα η γαλανόλευκη πέρασε στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και το τρένο της Ελλάδας έμοιαζε πια ασταμάτητο.

Exit mobile version