Βαριά ήττα για Εθνική Νέων

Βαριά ήττα υπέστη η Εθνική Νέων στον ημιτελικό του Euro U19 στο AEL FC Arena απέναντι στη Ρωσία, καθώς έχασε 4-0.

Το εθνικό μας συγκρότημα άντεξε μόλις για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Έλληνες.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα είχαν καλή απόδοση και προσπαθούσαν να κρατήσουν τους αντιπάλους μακριά από την εστία τους, ενώ είχαν και κάποιες καλές επιθετικές ενέργειες. Στο 22′ ο Βέργος αστόχησε από καλό σημείο και στο 31′ προβολή του Κουλούρη σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 44′ οι Ρώσοι έχασαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο ματς, ο Μπεζντενέζνιχ έπιασε καλά την προβολή από κοντά και ο Κότσαρης μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κύλησε καλά για την ελληνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι στο 47′ ο Βέργος άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μιτριούσκιν με εξαιρετική επέμβαση απέκρουσε την μπάλα. Στο 50′ όμως οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Τσερνόφ, γράφοντας το 1-0. Εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των Ελλήνων, στο 52′ οι αντίπαλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Από λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Γκαζάλιν έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε σωστά τον Κότσαρη για το 2-0.

Στη συνέχεια η Ελλάδα κατέρρευσε, καθώς δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει, ενώ υπέπεσε σε αρκετά λάθη που της στοίχισαν. Στο 65′ ο Ρούσος ανέτρεψε τον Μελκάτσε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Σεϊντάεφ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 3-0. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Τσελεπίδης δέχτηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα στο 68′, καθώς γκρέμισε αντίπαλό του που όδευε προς την μεγάλη περιοχή. Στο 78′ η Ρωσία διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με κεφαλιά του Τσερνόφ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Ρώσους να πανηγυρίζουν τη δίκαιη πρόκρισή τους στον τελικό και τους Έλληνες να ανταποδίδουν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

Ρωσία: Μιτριούσκιν, Τσερνόφ, Γιακούμπα, Μακάροφ, Γκουλίεφ, Βαρίνοφ (71′ Τσερόφ), Γκολόβιν (58′ Μελκάτσε), Γκασίλιν, Ζοτζανιγιάζοφ, Μπεζντενέζνιχ (46′ Ζούεφ), Σεϊντάεφ

Ελλάδα: Κότσαρης (85′ Θεοδωράκης), Σάλιακας (62′ Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκόπουλος, Κυριακόπουλος, Ρούσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (71′ Βασαΐτης), Βέργος

Πηγή: onsports

Exit mobile version