Παπαϊωάννου: «Ας με δικάσουν»

Αμετάκλητος στην απόφαση του να αποχωρήσει από το τιμόνι της Λαμίας δηλώνει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο τρικ.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» είναι διατεθειμένος να δώσει τις μετοχές του δωρεάν, αρκεί να υπάρχουν εγγυήσεις, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε θα είναι χορηγός της νέας προσπάθειας, δίνοντας στο σύλλογο 100 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συχνότητα του «Lamia FM1»:

«Η Λαμία είναι ιδεολογία, είναι η αγάπη μου, αλλά εγώ άλλο δεν θα μπορέσω να την υπηρετήσω από αυτή τη θέση που ήμουνα και το έχω γράψει στην ανακοίνωσή μου. Αυτά τα τρία-τρεισήμισι χρόνια που ήμουν στην ομάδα πέρασα πολλές στεναχώριες, πολλές πίκρες. Πολλές φορές έμεινα μόνος μου, έφαγα καψώνια στην κυριολεξία, από διάφορους παράγοντες.

Θέλω να παρακαλέσω καταρχήν να μην διχαστούν άνθρωποι για την ομάδα, ούτε γειτονιές, ούτε τίποτα. Δεν τα έχω με κανέναν και δεν με πήρε κανένας με το ζόρι να αναλάβω την ομάδα της Λαμίας. Ήταν ένα όνειρο, έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε να φτάσει, αλλά κουράστηκα. Δεν μπορώ άλλο να προχωρήσω. Βέβαια, με στεναχωρεί που κάποιοι βγάζουν προς τα έξω πως ο Παπαϊωάννου χρεοκόπησε. Ο Παπαϊωάννου λοιπόν δεν έχει χρεοκοπήσει».

Για το αν ο λόγος της απομάκρυνσής του είναι τα οικονομικά προβλήματα: «Δεν έχω κρύψει ποτέ, ότι αυτή τη στιγμή όλες οι εταιρίες έχουν “σφιχτεί”, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της αποχώρησής μου. Η ομάδα χάλαγε λεφτά του Πανουργιά, στην εταιρία υπάρχουν κι άλλοι συνέταιροι. Δεν υπάρχει αυτό το θέμα και έχω πει μάλιστα, για να το κλείσουμε αυτό, ότι όποιος επενδυτής βρεθεί, θα είμαι και μεγαλοχορηγός με δέσμευση και θα δώσω δωρεάν τις μετοχές. Αρκεί να βρεθούν άνθρωποι που έχουν όραμα, να δώσουν ελπίδες στην ομάδα, να συνεχίσει τουλάχιστον στη Football League και καλό θα ήταν να είναι και από την περιοχή της Λαμίας».

Για το αν έχει σκοπό να μεταβιβάσει δωρεάν τις μετοχές: «Ναι τις μεταβιβάζω, αρκεί να υπάρχουν κάποια εχέγγυα. Δεν μπορεί δηλαδή να μου πει ο κάθε τυχαίος δώσε μου τις μετοχές και να πάμε όλοι μαζί φυλακή. Θέλω απλά κάποια εχέγγυα, δεν θέλω από τις μετοχές, ή από οποιονδήποτε Λαμιώτη να εισπράξω χρήματα. Το δηλώνω, όπως δηλώνω ότι θα είμαι και μεγαλοχορηγός. Σαν Πανουργιάς, σας το δηλώνω και επίσημα πως η πρώτη χορηγία μου θα είναι 100.000 ευρώ στην ομάδα».

Για την αποχώρηση και του Μπάμπη Τεννέ: «Υπήρχε ένα πρόγραμμα, ένα πλάνο. Γράψανε κάποιοι ότι έχουμε έρθει σε ρήξη με τον Τεννέ, ότι δεν τα βρίσκουμε στο μπάτζετ… όλα αυτά είναι χαζομάρες! Με τον άνθρωπο μια χαρά τα βρήκαμε, μια χαρά ήμασταν. Προκύψανε την τελευταία στιγμή κάποια αναχώματα σοβαρά, εκείνο το μεσημέρι που κανονίζαμε το πρόγραμμα της ομάδας. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα και η στιγμή να τα κουβεντιάσουμε. Κάποια στιγμή που θα έχει… κατακαθίσει η σκόνη, θα τα κουβεντιάσουμε. Κάποιοι πρέπει να έχουνε ευθύνες απέναντι στην πόλη. Όχι ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν τέτοιες, αλλά ηθικές ευθύνες».

Ποιός είναι ο ένας από τους λόγους που τον οδηγούν στην αποχώρηση: «Καταρχήν, σήμερα μίλησε στο ραδιόφωνο και ο κύριος Δήμαρχος. Δεν έχει καμία αντιπαλότητα μαζί του, αλλά ένας κύριος λόγος είναι πως η ομάδα έχει μεγάλη απόσταση από τον Δήμο. Δύο φορές πήρε την περασμένη εβδομάδα το Δήμαρχο τηλέφωνο. Μπορεί να μην γουστάρει τη φάτσα μου και καλά κάνει, αλλά έχω και εγώ μια ιδιότητα σαν πρόεδρος της ΠΑΕ. Έπρεπε αφού έβλεπε ότι τον καλούσα να μου απαντήσει και να με ρωτήσει μέσα σε θεσμικά πλαίσια τι τον ήθελα.

Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο. Γνωρίζω ότι και αυτός δίνει τον αγώνα του, έτυχε κάποια στιγμή μια σύγκρουση. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν διάφοροι ας πούμε… θύλακες μέσα στη Λαμία, που δεν θέλανε να πάει η ομάδα καλά. Δεν μπορώ άλλο να χαλάσω τα νεύρα μου, ούτε την ψυχική μου ισορροπία, την έχω χαλάσει αρκετά και ίσως να μην αξίζει και όλο αυτό τον κόπο. Είχα ένα όνειρο για τη Λαμία, αλλά δυστυχώς κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν να πραγματοποιηθεί και από ότι φαίνεται και πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί».

Για το ποιοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να δουν τη Λαμία να προχωράει:
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν είναι ανάγκη να βάζουμε κόσμο να τσακώνεται. Οτιδήποτε άλλο να το συζητήσουμε, αλλά όχι να διχάζεται ο κόσμος και οι οικογένειες».

Για τις φήμες περί προβλήματος χρησιμοποίησης των βοηθητικών γηπέδων: «Κοιτάξτε, τελευταία κατάντησα να ψάχνω τον “Γίδα” για να πάει να κόψει τα χορτάρια από τα γήπεδα. Μου έλεγαν πήγαινε βρες τον να πάει να κόψει τα χορτάρια από το γήπεδο… Εγώ δεν έχω μάθει να κινούμαι έτσι στη ζωή μου. Μετά, καταλάβαινα πως και τα γήπεδα, δεν είχε ιδιαίτερη σχέση η ομάδα. Δεν ανήκαν στην ΠΑΕ… Είναι πολλά μπερδεμένα πράγματα, που δεν έχει αξία αυτή τη στιγμή να τα αναφέρουμε στον αέρα. Ξαναλέω, εγώ δεν θέλω να τσακωθούν οικογένειες, να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Απλά, αυτό που θέλω να περάσω στον κόσμο είναι πως δεν είναι ένα τέχνασμα ότι φεύγω από την Λαμία, δεν είναι τρικ. Είναι οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι και η απόφασή μου ήρθε μετά από ώριμη σκέψη.

Τώρα, το ποιοι έχουν ευθύνες και αν έχω ευθύνες εγώ που αποχωρώ, ή αν θέλουν να με δικάσουν που έπαιρνα κάποιο μισθό (ειπώθηκε κοροϊδευτικά) και είχα πιάσει μια καρέκλα, ας με δικάσουν… Εγώ πάντως ξέρω, πως για να είναι αυτή η ομάδα καλά και να πηγαίνει μπροστά, δημιούργησα πρόβλημα στην οικογένειά μου».

Πηγή: lamiaole.gr

Exit mobile version