Η… επανεκκίνηση της γυναικείας ομάδας «Βόλος 2004»

Μετά από εννέα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική Γυναικών με πολλές διακρίσεις και συγκινήσεις, ο υποβιβασμός στην Β’ Εθνική όχι μόνο δεν απογοητεύει τους ιθύνοντες της ομάδας αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τον πήχη κρατώντας σχεδόν όλες τις παίκτριες κι επενδύοντας στις μικρές ηλικίες.

Ο ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η άμεση επάνοδος στην μεγάλη κατηγορία αλλά ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεται ο κοινωνικός ρόλος του Σωματείου που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του γυναικείου φύλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συμμετοχή στο τουρνουά του Βερολίνου Discover Football και η παγκόσμια αναγνώριση που έλαβε η ομάδα είναι μόνο η αρχή από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ιδρύεται Ακαδημία γυναικείου ποδοσφαίρου για τις μικρές ηλικίες αποκλειστικά για κορίτσια (6-14 ετών) με σκοπό την διάδοση του αθλήματος με εξειδικευμένες προπονήσεις προσανατολισμένες στο γυναικείο φύλο, με απώτερο σκοπό την στελέχωση της ομάδας. Με νεότερο δελτίο τύπου θα ανακοινωθούν οι ώρες και ο χώρος των προπονήσεων καθώς και οι λεπτομέρειες των εγγραφών.

Στα τέλη Αυγούστου θα βρίσκεται στον αέρα η ιστοσελίδα της ομάδας με όλες τις πληροφορίες για το σωματείο, στατιστικά στοιχεία από τους αγώνες, προφίλ των αθλητριών και σύνδεση με όλα τα κοινωνικά δίκτυα προσανατολισμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Προπονητής της γυναικείας ομάδας, καθώς και της ακαδημίας των κοριτσιών αναλαμβάνει ο Αντώνης Δαλούκας, κάτοχος πτυχίου Uefa C και συντονιστής του δικτύου της FARE στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Exit mobile version