Βασιλακάκης: «Είμαστε οικογένεια… όπως πέρυσι»

Ο Κώστας Βασιλακάκης ανέλυσε το στίγμα του Πανσερραϊκού για τη φετινή σεζόν… που θα βρει τα «λιοντάρια» στη Football League.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, ενώ αποκάλυψε αν θα γίνουν και άλλες μεταγραφές για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού… απευθύνοντας παράλληλα το κάλεσμα στον κόσμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συχνότητα της ΕΡΑ Σερρών:

«Αυτή η κατηγορία είναι μια παράξενη και δύσκολη κατηγορία. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές και δυνατές ιστορικές ομάδες, όπως ο Πανσερραϊκός αλλά και ομάδες με προβλήματα. Ήταν επιτυχία αυτό που έκανε πέρυσι ο Πανσερραϊκός, πρέπει ο κόσμος να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που γίνεται φέτος, να δείξει εμπιστοσύνη σε όλους που βρίσκονται στην οικογένεια του Πανσερραϊκού και πιστεύω ότι και αυτή η χρονιά θα είναι καλή.
Θέλουμε κάτι παραπάνω φέτος, το απαιτεί η ιστορία και η δύναμη του Πανσερραϊκού, η δυναμική αυτής της ομάδας. Ο στόχος μας θα είναι να είμαστε στην τετράδα και να πάρουμε μέρος στα πλέι οφ ανόδου. Θα δουλέψουμε με την ίδια σοβαρότητα που είχαμε πέρυσι αλλά χρειάζεται μια συνολική προσπάθεια από όλους. Προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και κόσμος. Όλοι μαζί να είμαστε μια οικογένεια όπως πέρυσι. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο για αυτό οι προσθήκες που κάναμε είναι καλοί έμπειροι παίκτες με πολύ καλό χαρακτήρα.

Το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι καλοί, από εκεί και μετά είναι στο δικό μας χέρι, στους προπονητές, στους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο καλό για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο αλλά να μπορέσει και η ομάδα να πετύχει το στόχο της. Η διοίκηση της ομάδας έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στις μεταγραφές σε δύσκολες εποχές, κατάφερε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό να πάρει τους παίκτες που θέλαμε για να είμαστε δυνατοί στην κατηγορία. Για αυτό το λόγο πρέπει ο κόσμος να έρθει κοντά στην ομάδα και να είναι και φέτος ο 12ος παίκτης μας. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει και οικονομικά και ηθικά».

Για τους νέους παίκτες που ήρθαν: «Το θέμα είναι τα παιδιά αυτά να προσαρμοστούν γρήγορα στην ομάδα και να δέσουν μεταξύ τους, σε αυτό θα δώσουμε μεγάλη βάση».

Για τους 17 παίκτες που αποχώρησαν: «Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για τον προπονητή και για τη διοίκηση αλλά μερικές φορές είσαι αναγκασμένος (πέρυσι όλα τα παιδιά βοήθησαν άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, όλα τα σεβόμαστε και τα εκτιμούμε) αλλά από εκεί και μετά η ομάδα άλλαξε επίπεδο, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και πιστεύουμε ότι κάναμε αυτές τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουμε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, όταν ζεις με ανθρώπους δύο χρόνια και αναγκάζεσαι κάποια στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι σου. Δεν λέμε ότι εμείς είμαστε αλάθητοι. Όλοι μας θα κριθούμε σε βάθος χρόνου. Είναι φυσιολογικό να βγάζει ο παίκτης πικρία αλλά πρέπει και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές όταν αποχωρούν από κάπου να καταλαβαίνουν και τους λόγους που αποχωρούν. Μερικές φορές είναι και αγωνιστικοί, γιατί πιστεύεις ότι κάποιο παιδί δεν κάνει για την κατηγορία κι εσύ ως ομάδα κοιτάζεις να πάρεις καλύτερους παίκτες. Είναι φυσιολογικό τα παιδιά αυτά που πρόσφεραν στην ομάδα πέρυσι να αισθάνονται μια πικρία και στεναχώρια. Εμείς δεν το θέλαμε αυτό αλλά ήμασταν αναγκασμένοι να το κάνουμε. Δεν κρατάμε κακία έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Επίσης υπογράμμισε τα εξής: «Το ποιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα σε όλους τους τομείς. Σε όλους, μας αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά είναι σημαντικό να μπορεί μια ομάδα να λειτουργεί καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Πιστεύω ότι με τους ποιοτικούς παίκτες που αποκτήσαμε θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που όταν αγωνίζεται θα φέρνει και τον κόσμο στο γήπεδο αλλά θα κερδίζει και τα παιχνίδια».

Τέλος, τόνισε πως το ρόστερ έχει κλείσει κατά 90%… ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του για την χρονιά που έρχεται: «Το ευχόμαστε όλοι αυτό, όλος ο κόσμος του Πανσερραϊκού το θέλει, αλλά χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη τη χρονιά, υπομονή και επιμονή».

Exit mobile version