Σήκωσε το Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ!

Στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ρίβερ Πλέιτ, μετά τη νίκη 3-0 επί της Τίγκρες στον επαναληπτικό στο «Μονουμεντάλ».

Η ομάδα της Αργεντινής επέστρεψε έπειτα από 19 χρόνια στον τελικό της κορυφαίας λατινικής διασυλλογικής διοργάνωσης και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, αποδεικνύοντας πως είναι η καλύτερη ομάδα, την τελευταία διετία στην Λατινική Αμερική, μια και την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το Copa Sudamericana, τη δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αλάριο με απίστευτη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ρίβερ Πλέιτ στο 45′ και στο 74′ ο Κάρλος Σάντσες από το σημείο του πέναλτι, έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η Τίγκρες προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, στο 79′ η κεφαλιά του Ραμίρο Φούνες Μόρι, έβαλε… ταφόπλακα στα… όνειρα των Μεξικανών και… φωτιά στις εξέδρες του «Μονουμεντάλ».

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μαγιάδα, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ (82′ Λούτσο Γκονσάλες), Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Μπερτόλο, Καβενάγκι (77′ Πισκουλίτσι), Αλάριο (69′ Ντριούσι).

ΤΙΓΚΡΕΣ: Γκουσμάν, Ισραέλ Χιμένες (77′ Γκερόν), Ζουνίνιο, Ρίβας, Χόρχε Τόρες, Αρέβαλο Ρίος (65′ Ντουένιας), Γκουίντο Πισάρο, Νταμ, Ακίνο, Ραφαέλ Σόμπις, Ζινιάκ.

ΠΗΓΗ: onsports

Exit mobile version