Σαμουηλίδης: «Νοοτροπία… νικητή»

Ο Νίκος Σαμουηλίδης τόνισε πως στον Εύοσμο γίνεται σκληρή δουλειά προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει νοοτροπία… νικητή και να παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε αναμέτρηση.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη του 28χρονου μέσου στο επίσημο σάιτ των «σταχυοφόρων»:

– Νίκο, βιώνεις ακόμα μία περίοδο προετοιμασίας, με διπλές και κοπιαστικές προπονήσεις. Από τη δική σου σκοπιά, εξήγησε μας γιατί αυτή η περίοδος είναι τόσο σημαντική για το υπόλοιπο της χρονιάς.

«Είναι ίσως η σημαντικότερη περίοδος συνολικά για την ομάδα, αλλά και ειδικά για κάθε ποδοσφαιριστή. Το φετινό «οικοδόμημα» αποκτά θεμέλια από τη δουλειά που πραγματοποιείται αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες και για αυτό το λόγο απαιτείται μεγάλη διάθεση και συγκέντρωση σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να γνωριστούν μεταξύ τους, εντός και εκτός γηπέδου».

– Η ομάδα ήδη έχει δώσει πέντε φιλικούς αγώνες, σημειώνοντας δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Λογικά, όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι ότι πιο σημαντικό σε τέτοιους είδους αναμετρήσεις. Έτσι δεν είναι;

«Εμείς θέλουμε η ομάδα μας να έχει νοοτροπία νικητή και να κερδίζει σε κάθε αναμέτρηση, επίσημη ή όχι. Πρακτική αξία, όμως, στους φιλικούς αγώνες της προετοιμασίας έχουν τα συμπεράσματα που βγαίνουν για τις αδυναμίες που φυσιολογικά υπάρχουν αυτή την περίοδο. Μόνο έτσι καταλαβαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και δουλεύεις στοχευμένα για να βελτιωθείς».

– Πολλά νέα πρόσωπα στα αποδυτήρια. Πιστεύεις ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να γνωριστείτε μεταξύ σας εντός γηπέδου;

«Αυτός είναι ένας από τους στόχους της φετινής προετοιμασίας. Αυτή η ομάδα έχει παράδοση καλής ομοιογένειας και θετικών σχέσεων μεταξύ των ποδοσφαιριστών της. Πιστεύω ότι και φέτος θα διατηρήσουμε αυτό το χρήσιμο στοιχείο και θα βασιστούμε σε αυτό».

– Τι αισθάνεσαι ότι προσθέτουν στην ομάδα οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι;

«Σίγουρα εμπειρία. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι ποδοσφαιριστές και με μεγάλη ποιότητα και αυτό φαίνεται ακόμα και στις προπονήσεις».

– Για ακόμα μία χρόνια θα είσαι ένας εκ των αρχηγών του Αγροτικού Αστέρα. Πως σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Για μένα σημασία έχει πως αισθάνονται οι άλλοι από τη δουλειά μου εντός του αγωνιστικού χώρου και από την παρουσία μου εκτός αυτού. Βάζω την ομάδα πάνω από το προσωπικό ενδιαφέρον και πιστεύω πάντα ότι ο συλλογικός στόχος είναι αυτός που έχει προτεραιότητα».

Exit mobile version