Γκιρτζίκης: «Ασφαλώς ξένος ο νέος προπονητής»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο νέος προπονητής της Εθνικής θα είναι ξένος με βασικό χαρακτηριστικό του γνώρισμα την πειθαρχία!

Μάλιστα, ο Γκιρτζίκης υπογράμμισε, μετά την ήττα από τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», ότι το θέμα προπονητή θα κλείσει γρήγορα ώστε η Εθνική στα ματς του Οκτωβρίου (με Β. Ιρλανδία εκτός και Ουγγαρία εντός, στις 8 και 11 του μήνα αντίστοιχα) να έχει στον πάγκο της το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό.

«Ευελπιστούσαμε να αλλάξει σήμερα η ροή, αλλά δυστυχώς… έγινε το ίδιο. Η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και πολύ περισσότερο προσπάθεια. Ξεκινήσαμε καλά, θα έλεγα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ για να αλλάξει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προσπαθούν, αλλά η ψυχολογία τους είναι πεσμένη. Κάποια στιγμή αυτό θα επανακτηθεί και το πιστεύω αυτό, έτσι ώστε να έχουμε μια συνέχεια καλύτερη», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Όταν ρωτήθηκε πού εστιάζει το… ηλεκτροσόκ, διευκρίνισε: «Το οργανωτικό πάνω απ’ όλα και βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, να οργανωθούμε πολύ καλύτερα. Και με την πρόσληψη του νέου προπονητή, που θα στηρίζεται στην αυστηρή πειθαρχία και τον αλληλοσεβασμό, ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή μας στο Euro της Γαλλίας είχε χαθεί προ πολλού, αλλά ήρθε με το χειρότερο τρόπο. Θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα παίζει για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, έχουμε μπροστά μας αρκετό χρόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κερδίσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια».

Σε ό,τι αφορά το νέο προπονητή, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας υπογράμμισε: «Ξένος ασφαλώς! Έχουν γίνει επαφές, έχω κάνει πάρα πολλές συναντήσεις με αξιόλογους προπονητές και θα συνεχίσω τις επαφές και μετά το ματς της Ρουμανίας ώστε στα παιχνίδια του Οκτώβρη να υπάρχει ένας νέος προπονητής πλαισιωμένος από τον κ. Τσάνα».

Exit mobile version