Φωκικός: Μπαμ με δύο

Σε δύο ακόμα προσθήκες προχώρησε ο Φωκικός. Πιο συγκεκριμένα παίκτες πλέον της ομάδας της Άμφισσας είναι ο Ιβοριανός Σουλεϊμάν Ουατάρα και ο Κωνσταντίνος Σβίγγος.

Ο Ουατάρα (φώτο) είναι ηλικίας 21 ετών και αγωνίζεται ως στόπερ και αμυντικό χαφ. Η κοψιά του και το παρουσιαστικό του, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν καθώς και οι θέσεις που καλύπτει στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζουν έντονα τον Αλμπέρτο Ενγκουέμ που αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Φωκικό τη σεζόν 2012-13 και που τώρα στελεχώνει την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ως δανεικός από τον Ατρόμητο.

Ο Ουαταρά γεννήθηκε στο Αμπιτζάν και εντάθηκε στις ακαδημίες του Κόλο Τουρέ. Στα 16 του, λόγω εμφυλίου στην Ακτή Ελεφαντοστού, βρέθηκε στην Τυνησία. Προσπάθησε να παίξει εκεί ποδόσφαιρο αλλά δεν τα κατάφερε και βρέθηκε στην Τουρκία για να δοκιμαστεί στην Εσκί Σεχίρ, όπου τον περίμεναν… άλλα προβλήματα. Παρότι του πρόσφεραν συμβόλαιο καθώς έπεισε ότι είναι αξιόπιστος στόπερ, ο μεσολαβητής που τον είχε πάει εκεί για να δοκιμαστεί αξίωσε χρήματα, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του να «ναυαγήσει».

Επόμενος σταθμός του ήταν η Επισκοπή πέρσι στη Football League, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, μιας και οι ιθύνοντες της κρητικής ομάδας θέλησαν να επενδύσουν πάνω του. Στους ρεθυμνιώτες, ωστόσο, δεν αγωνίστηκε ποτέ, γιατί δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τα χαρτιά που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τελευταίος του σταθμός πριν την Άμφισσα ήταν η ομάδα της Γλυφάδας, από την οποία ο Φωκικός τον απέκτησε σήμερα ως ελεύθερο.

Ο Κων. Σβίγγος είναι ηλικίας επίσης 21 ετών και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή ως “οκτάρι”. Αποτελεί γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης, όπου είχε “γεμάτες” χρονιές, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής φορώντας τη φανέλα του Ερμή Κυβερίου από την Αργολίδα.

Οι μεταγραφές, βέβαια, για τον Φωκικό δεν σταματούν εδώ. Οι άνθρωποι του νέου ΔΣ έχουν, μεταξύ άλλων, στα “σκαριά” και απόκτηση και άλλων παικτών, οι δύο εκ των οποίων, αν οριστικοποιηθεί η μετακίνησή τους στην Άμφισσα, θα προκαλέσουν αίσθηση και συζητήσεις.

Πηγή: Fokikos.gr

Exit mobile version