ΑΕ Σπάρτη: Λύγισε στο τέλος με πέναλτι και δέκα…

Οι Πρωταθλητές Λακωνίας ήταν αγκαλιά με την πρώτη τους νίκη στη Γ΄ Εθνική άλλη η Ερμιονίδα ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης για το τελικό 1-1 με αμφισβητούμενο πέναλτι, ενω οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 56ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προηγούνταν μέχρι το 88′ με 1-0 ενώ από το 56′ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιταξή, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Το δημοτικό στάδιο της Σπάρτης έζησε ξανά μεγάλες στιγμές με τους 1.000 φίλους της ομάδας να αποτελούν τον 12ο παίκτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τα ηνία στο ματς με τον Ηλία Αναστασάκο να κάνει συνεχώς δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Η πίεση των Πρωταθλητών Λακωνίας απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Ο Τάντιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο πολύπειρος φορ «κεραυνοβόλησε» τον αντίπαλο πορτιέρο, ανοίγοντας το σκορ στο δημοτικό στάδιο της Σπάρτης. Η ομάδα του Αντωνίου πίεσε στη συνέχεια για να «καθαρίσει» το ματς αλλά στάθηκε άτυχη σε πολλές φάσεις. Ο υπερκινητικός Τάντιτς και ο δραστήριος Ηλιόπουλος έκαναν άνω κάτω την Ερμιονίδα αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχότανε…

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δύσκολα έβρισκαν ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Τσέλιου. Η αποβολή του Μπιταξή στο 56′ ανάγκασε τον Αμτωνίου να αλλάξει τα πλάνα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕ Σπάρτη κατάφερε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Το τελευταίο εικοσάλεπτο μάλιστα έγινε πιο επιθετική σε μια προσπάθεια να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Στο 77′ όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο για να αποθεώσει τον σκόρερ Ηλία Αναστασάκο που έδωσε τη θέση του στον 18χρονο Μπεκλετζή. Μια κίνηση του Αντωνίου με σκοπό να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα στην ΑΕ Σπάρτη. Και ενώ οι Λάκωνες ήταν αγκαλιά με το πρώτο τρίποντο στη Γ’ Εθνική ήρθε η ισοφάριση από τον Στάϊκο, λίγο πριν το φινάλε. Ο άσος της Ερμιονίδας κέρδισε πέναλτι από τον Τσέλιο, το οποίο αμφισβητήθηκε εντονότατα από τους Σπαρτιάτες και δεν δυσκολεύτηκε από την άσπρη βούλα να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Τσέλιος, Σιώπης, Δημολιός, Τέλλος, Γκαλίτσιος, Μπιταξής, Τάντιτς, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (77′ Μπεκλετζής), Καλογέρης (72′ Χαλίλι), Ηλιόπουλος (62′ Σπηλιωτόπουλος).

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πονηρός, Τζιέρης, Σαμαράς, Γκίτζιας (75′ Τριανταφύλλου), Παναγιωτίδης, Κιοσές, Νταμαρλής, Πλαστουργός (46’Κολλάς), Μαρίνης (70′ Σχοινάς), Στάικος, Μιχαλάκης

Exit mobile version