Βιέρα: «Να ζήσω χωρίς απωθημένα»

Ο Βιέρα Ελόνγκ Ντουάλα εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να έρθει στην Κέρκυρα, μίλησε για το πως κυλάει η ζωή του στο νησί του Ιονίου αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αφρικανού άσου των Φαιάκων στην εφημερίδα «CorfuPress»: «Μπορεί το καλοκαίρι να ήταν δύσκολο, αλλά μου αρέσει εδώ, νιώθω καλά. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ όλους. Την ομάδα, τον κόουτς, τους συμπαίκτες μου. Κι ας υπήρξε μεγάλη, για μένα, η αλλαγή. Ειδικά στην αρχή. Για παράδειγμα, η γλώσσα. Δύσκολη. Αλλά με βοηθούν πολύ τα παιδιά που μιλούν ισπανικά. Ο Οράσιο, ο Ντιόγκο, ο Μάθιου… Όπως διαφορετική είναι και η «μενταλιτέ» του κόσμου, των ανθρώπων. Και οι συνήθειες των ποδοσφαιριστών. Εδώ, για παράδειγμα, «παίζει» πολύ, πριν ή μετά τους αγώνες, το ξενοδοχείο. Στην Αφρική, πάλι, παίρνεις το αμάξι σου και φεύγεις, βγαίνεις. Υπάρχει διαφορετική μεθοδολογία ως προς το πώς να ξεκουραστείς, να συγκεντρωθείς, να ηρεμήσεις».

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον εαυτό του: «Θα έλεγα ότι είμαι αρκετά κοινωνικός, μ’ αρέσει να είμαι με κόσμο, με παρέα. Και, νομίζω, ότι είμαι καλός άνθρωπος. Με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Αλλά καλύτερα να πουν οι άλλοι για εμένα. Και ως Βιέρα και ως παίκτης».

Για το ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Καλλιθέα: «Να ξέρεις ότι ήταν απ’ τις πολύ σημαντικές στιγμές της σταδιοδρομίας μου. Βλέπεις ήταν ο πρώτος μου συλλογικός αγώνας σε πραγματικά επαγγελματικό επίπεδο».

Για την απόφασή του να αγωνιστεί στην Ευρώπη: «Ήθελα να ζήσω την εμπειρία. Να δοκιμάσω, να δω πώς είναι το ποδόσφαιρο εκεί. Έστω και στα 28 μου. Να παίξω τρία- τέσσερα χρόνια και μετά, να γυρίσω πίσω, στην πατρίδα μου και να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Η σύζυγός μου και ο γιος μου, ζουν στη Γουινέα. Οι δικοί μου, Καμερούν. Είναι δύσκολο να βρίσκομαι, τόσο μακριά και να αναγκαστώ για πολλά χρόνια να δω το παιδί μου για πέντε- έξι μήνες. Δεν το αντέχω. Γι’ αυτό σου λέω, τρία- τέσσερα χρόνια. Να ζήσω χωρίς απωθημένα και να εξασφαλίσω το μέλλον του όσο καλύτερα μπορώ».

Exit mobile version