Βασιλακάκης: «Θα δείξουμε την ταυτότητα μας»

Ο Κώστας Βασιλακάκης τόνισε πως παιχνίδι με παιχνίδι ο Πανσερραϊκός θα γίνεται όλο και καλύτερος, υποστηρίζοντας πως σε κάθε αγώνα η ομάδα θα δείχνει την ταυτότητά της.

Μεταξύ άλλων ο κόουτς των «λιονταριών» μίλησε για τον Ολίσε, το επικείμενο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα αλλά και τις προσδοκίες που έχει ο σύλλογος για τη νέα χρονιά. Φυσικά δεν παρέλειψε να ζητήσει την στήριξη των οπαδών… στο δύσκολο «Μαραθώνιο» της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών, όπως τις παρουσιάζει το flnews.gr:

«Είμαστε έτοιμοι. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να βρεθούμε στον βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται, ώστε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Ήταν άδικο που δεν παίξαμε στην 1η αγωνιστική. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα έτοιμοι. Ξέραμε ότι η διαδικασία αυτή θα τελείωνε, γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα.

Για το κλίμα στην ομάδα και τον βαθμό ετοιμότητας: «Είναι καλό το κλίμα. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που γίνεται. Τα αποτελέσματα θα φανούν στη διάρκεια. Γύρω στο 80% είμαστε έτοιμοι. Όσο δίνεις παιχνίδια αποκτάς ρυθμό και βρίσκονται οι παίκτες μεταξύ τους. Μην ξεχνάμε ότι θα ακολουθήσουν διαδοχικά παιχνίδια και το ρόστερ πρέπει να είναι τέτοιο για να αναπληρώσουμε κενά, είτε από κούραση, είτε από τραυματισμούς».

Για το αν ήταν δύσκολο να καταλήξει στην ενδεκάδα: «Πάντα κοιτάζεις πώς πρέπει να ανταπεξέλθει και στις τρεις φάσεις του παιχνιδιού. Όταν έχεις τέτοιο ρόστερ από τη μία είναι ευχάριστος πονοκέφαλος και από την άλλη θα πρέπει να το διαχειριστείς σωστά, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι σωματικά και ψυχικά. Από την άλλη μόνο 11 ή 14 θα παίζουν, αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Για την ενδεκάδα της Κυριακής και την ετοιμότητα Ολίσε: «Έχουμε καταλήξει. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Βοσκόπουλο, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι ευχάριστο που λύθηκε το θέμα με τον Ολίσε. Τον θέλαμε. Έχει ένα μήνα προετοιμασίας μαζί μας, είναι καλός παίκτης και μπορεί να δώσει μεγάλες λύσεις. Δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμος όπως οι υπόλοιποι παίκτες. Υστερεί σε κάποια κομμάτια φυσικής κατάστασης, αλλά αυτοί οι παίκτες με το μυαλό τους μπορούν να καλύψουν πολλές αδυναμίες».

Για το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα: «Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Ο αντίπαλος έχει μεγάλες προσδοκίες, έμπειρους ποδοσφαιριστές και έναν πολύ καλό προπονητή. Η εξέλιξή του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πώς θα πάει το ματς, τα λάθη του αντιπάλου και τα δικά μας. Ο τελευταίος μπορεί να νικήσει τον πρώτο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι στο πλάνο και να έχουμε ηρεμία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Το άγχος της πρεμιέρας θα υπάρχει πάντα. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει πίεση, αλλά το άγχος πρέπει να είναι δημιουργικό».

Για τον στόχο της ανόδου: «Θέλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχουν κι άλλες ιστορικές ομάδες με δυναμική όπως η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία, ο Απόλλων. Σημασία έχει να είσαι σταθερός και να μην έχεις μεταπτώσεις στην απόδοσή σου. Εμείς θέλουμε κάθε Κυριακή να δείχνουμε την ταυτότητά μας σαν ομάδα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Θεωρώ ότι θα έρθει κοντά και θα βοηθήσει. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια. Οι διοικούντες χρειάζονται συμπαράσταση για να δικαιωθούν, όπως έγινε και πέρυσι. Χρειάζεται υπομονή. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Θα είναι μεγάλη χαρά να έρθουν και να μας υποστηρίξουν. Είναι διαφορετικό να παίζεις με κόσμο. Έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στην ομάδα. Η κοινωνία μας περνά δύσκολες καταστάσεις και θέλουμε να έρθουν και να του δώσουμε χαρές. Δεν χρειάζεται απογοήτευση, ούτε ενθουσιασμός».

Για το αν είναι προληπτικός, αφού στις 11/10/09 ως προπονητής της Δόξας είχε πάρει τη νίκη στον Εύοσμο με τον Διλμπέρη αντίπαλο τερματοφύλακα: «Δεν είμαι προληπτικός σε μεγάλο σημείο. Θυμάμαι το ματς, αλλά όχι την ημερομηνία. Στις παραδόσεις δεν δίνω μεγάλη βάση».

Exit mobile version