Ο Αγροτικός Αστέρας στην Ίμβρο

Την προσεχή Δευτέρα (12/10) αντιπροσωπεία του Αγροτικού Αστέρα, αλλά και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη θα παραβρεθούν σε σχολείο στην Ίμβρο, όπου θα τελεσθεί ο αγιασμός σε ένα νέο σχολικό συγκρότημα στο νησί του Βορείου Αιγίου.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα τελεστεί ο αγιασμός του νέου σχολικού συγκροτήματος στο νησί της Ίμβρου. Τον αγιασμό θα κάνει ο παναγιότατος οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ θα παραστούν επίσημοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αυτή την ιστορική στιγμή για τον ελληνισμό της Μικρας Ασίας θα παρευρίσκεται και ο σύλλογος μας. Με τα από πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου Iμβριων Βορείου Ελλάδας Κου Παύλου Σταματιάδη θα μεταβεί στο νησί ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αγροτικού Αστέρα Κος Χρόνης Αρετακης ο οποίος έκτος των άλλων θα παραδώσει και αθλητικό ιματισμό για όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα σχολεία στην Ίμβρο έκλεισαν στα τέλη της δεκαετίας του 60 μετά από οργανωμένο σχέδιο των τουρκικών αρχών που στόχο είχε τον ξεριζωμό όλων των Ελλήνων από το νησί αλλά και τη γειτονική Τένεδο. Οι ίμβριοι με συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν και άνοιξαν ξανά τα σχολεία τους και έτσι το μέλλον του Ελληνισμού στο ιστορικό νησί του Βόρειου Αιγαίου είναι πλέον ελπιδοφόρο».

Exit mobile version