Αναγέννηση Καρδίτσας: «Δεν θα ανεχθούμε ανάλογο κρούσμα»

Η διοίκηση της Αναγέννησης εξέφρασε δημόσια την αγανάκτηση της για τη διαιτήσια του παιχνιδιού με τον Αχαρναϊκό για το Κύπελλο αλλά και την πικρία – θλίψη της για την ανυπαρξία των τοπικών φορέων της Καρδίτσας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ισχυρίστηκαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να αναχθούν άλλα τέτοια φαινόμενα, εξαπολύοντας τα βέλη τους στον Μπαλατσούκα, ρέφερι της αναμέτρησης με την ομάδα του Μενιδίου. Από τα πυρά τους δεν «γλίτωσαν» ούτε οι τοπικοί φορείς.

Η ανακοίνωση: «Τα όσα βιώσαμε από τις επιδόσεις του διαιτητή κ. Μπαλατσούκα από την Θεσπρωτία, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό την περασμένη Τρίτη, μας αναγκάζουν καταρχήν να δημοσιοποιήσουμε την αγανάκτησή μας για όσα υπέστη η ομάδα μας και εν συνεχεία να απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα για να προστατεύσουν την εικόνα του αθλήματος που πλήττεται βάναυσα, συνεχώς και ανεπανόρθωτα σε εποχές πολύ δύσκολες…

Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να εξάρουμε το πνεύμα εγκράτειας που επέδειξαν οι φίλαθλοι της ομάδας μας αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αγώνα. Μ’ αυτά που είδαν τα μάτια μας, πολύ εύκολα θα μπορούσε να ξεφύγει η κατάσταση… Για άλλη μια φορά όλος ο οργανισμός που λέγεται Αναγέννηση, λειτούργησε υποδειγματικά ώστε ν’ αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα. Δεν είναι ο,τι πιο εύκολο να συγκρατηθεί η οργή 1000 ανθρώπων που έχουν βγει από τα ρούχα τους και βιώνουν μια προκλητική αντιμετώπιση και μια κατάφωρη αδικία.

Ένα ποδοσφαιρικό απόγευμα με δύο ομάδες να αγωνίζονται αθλητικά, καταπληκτικά και χωρίς σκοπιμότητες προσφέροντας ωραίες στιγμές στο φίλαθλο κόσμο, κατάφερε ο κ. Μπαλατσούκας να το χαλάσει με την διαιτησία του! Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς όλους τους αρμόδιους και τους καλούμε ν’ αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αυτά άμεσα… Η ομάδα μας, θυμίζουμε, δεν είναι τυχαία αθλητική οντότητα ώστε ν’ αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο από τον οποιοδήποτε. Έχει τεράστια παρουσία και προσφορά στο αθλητικό στερέωμα, διαθέτει χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπεί έναν ιστορικό και μεγάλο νομό της χώρας.

Προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ανάλογο κρούσμα. Σεβόμαστε το έργο των διαιτητών, ακόμη και τα λάθη τους και το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές. Μάρτυρες μας όλοι όσοι φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς σε αγώνες στην Καρδίτσα και έλαβαν συγχαρητήρια ακόμη κι εκείνοι που έκαναν σοβαρά λάθη που στοίχησαν στην ομάδα μας… Απαιτούμε όμως να σεβαστούν άπαντες στην καθαρή και υπερβατική προσπάθεια που κάνουμε και για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε τη ΘΛΙΨΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η Αναγέννηση και από τους φορείς της περιοχής. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η Αναγέννηση είναι αυτή που εκπροσωπεί την Καρδίτσα. Αντί λοιπόν να φωτογραφίζονται και να χαριεντίζονται με φανέλες και λάβαρα άλλων συλλόγων που ουδεμία σχέση έχουν με το νομό μας, ας φροντίσουν να προστατεύσουν στοιχειωδώς τα συμφέροντα του τόπου. Αν δεν θέλουν να βοηθήσουν είναι υποχρεωμένοι από το ρόλο που τους ανέθεσαν πολίτες της να σεβαστούν την προσπάθεια που κάνουν Καρδιτσιώτες που με χρήμα, κόπο και αμέτρητο προσωπικό χρόνο κρατάνε όρθιο το αθλητικό κίνημα μιας περιοχής που βάλλεται πανταχόθεν και έχει καταντήσει τρύπα στη γεωγραφία…».

Exit mobile version