Κούγιας: «Δείξαμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό»

Ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος τόσο για την νίκη της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και για τη δυναμική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του AEL FC Arena.

Μάλιστα το αφεντικό της θεσσαλικής ΠΑΕ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι κάθε Κυριακή γίνεται η ποδοσφαιρική γιορτή στον Κάμπο. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα θετικά της νίκης ενώ απάντησε σε όσους αναφέρουν πως οι τιμές των εισιτηρίων είναι… τσουχτερές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το ντέρμπι:

«Είμαι ευτυχής ιδιαίτερα για αυτό που κάνουμε εδώ. Για τη χαρά του κόσμου. Για το γεγονός ότι είναι η μοναδική κοινωνική εκδήλωση στην Ελλάδα που γίνεται με αυτό τον τρόπο. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλο γήπεδο στην Ελλάδα, σε συσχετισμό πληθυσμού και ομάδας, που να γίνεται αυτή η ποδοσφαιρική γιορτή που γίνεται εδώ. Γι’ αυτό είμαι περήφανος, αν έβαλα κ εγώ ένα λιθαράκι για να γίνει. Είναι υπέροχη η πόλη και η περιφέρεια. Είναι άνθρωποι που λατρεύουν αυτή την ομάδα. Την πρώτη μέρα που ήρθα τους είπα ότι θα προσπαθήσω να τους κάνω υπερήφανους. Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο στην Ελλάδα που να τελειώνει το παιχνίδι και μισή ώρα μετά ο κόσμος να μένει με τους ποδοσφαιριστές και να πανηγυρίζει σαν μια οικογένεια. Το σημαντικό είναι ότι αυτό έγινε κι εμείς οι διοικούντες μαζί με τον κόσμο, τους δημοσιογράφους, τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουμε αυτό που γίνεται στο γήπεδο της ΑΕΛ γεγονός σε όλη την Ελλάδα, αν δεν το καταλάβουν αυτό η ΕΠΟ, η Super League, η Football League δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς έχουμε ένα υπέροχο γήπεδο, έναν υπέροχο κόσμο, μια καταπληκτική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 22 ετών και θέλουμε πραγματικά να το γιορτάζουμε κάθε Κυριακή» επεσήμανε αρχικά.

Για την πραγματική σημασία της νίκης: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη νίκη γιατί για πρώτη φορά, από ότι έχω πληροφορηθεί για την ιστορία της ΑΕΛ, κέρδισε η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό Βόλου σε παιχνίδι με βαθμολογική σημασία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό κι αν αυτό έγινε επί των ημερών μου νιώθω ιδιαίτερα περήφανος. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί κι ένα υπέροχο παιχνίδι έγινε κι ωραίο ποδόσφαιρο έπαιξε η ομάδας μας, φιλοξενήσαμε τους αντιπάλους με έναν ιδανικό τρόπο, σαν να είναι φίλοι μας και νομίζω πως μια ομάδα που άξιζε να κερδίσει με αστρονομικό σκορ σήμερα, γιατί πραγματικά η αντίπαλη ομάδα το μόνο που έκανε ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι μας, ήταν η ΑΕΛ. Αυτό είναι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο».

Για την εμφάνιση της ΑΕΛ: «Σήμερα (σ.σ χθες) ήταν καταπληκτική η εμφάνιση, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας είναι ειδικός στο να καταστρέφει το παιχνίδι της άλλη ομάδας, στο ημίχρονο είδαμε τι έπρεπε να κάνουμε, από ότι πληροφορήθηκα, έγιναν οι κατάλληλες εσωτερικές αλλαγές και πραγματικά είμαι ευτυχής για αυτό το αποτέλεσμα».

Για την αγάπη του κόσμου: «Τους είπα θα τους κάνω περήφανους. Προσπαθώ να το κάνω ό,τι πρέπει και το αναγνωρίζουν».

Για το τι θα πει στους παίκτες,: «Δεν θα πάω στα αποδυτήρια. Δεν πηγαίνω πια στα αποδυτήρια ούτε πριν ούτε μετά. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό να τους πω. Το παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Δεν έχει κάτι διαφορετικό, είναι τοπικό ντέρμπι, είναι βαθμολογικό ντέρμπι για μας. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίζουμε. Στην κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή και σαν ομάδα και οικονομικά και με ό,τι συμβαίνει γύρω στο περιβάλλον του, δεν είναι ντέρμπι. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να δείξουμε πολιτισμό ποδοσφαιρικό, τον δείξαμε, φιλοξενήσαμε τη διοίκηση, από ότι πληροφορήθηκα ο Δήμαρχος Βόλου δεν μας τίμησε με την παρουσία του, αλλά δεν έχει σημασία θα έρθει σε κάποιο άλλο παιχνίδι ελπίζω του χρόνου στην Α΄ Εθνική».

Για τα παράπονα που ακούστηκαν για τις τιμές των εισιτηρίων: «Έξι χιλιάδες εισιτήρια από τα δώδεκα χιλιάδες ήταν των πέντε ευρώ. Αυτοί που έχουν πάρει διαρκείας έρχεται ο μέσος όρος παιχνιδιού περίπου τέσσερα ευρώ. Αυτά που πληρώνουμε στο γήπεδο είναι σε κάθε παιχνίδι ιλιγγιώδη ποσά. Δικαίως τα πληρώνουμε για αυτό το γήπεδο, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε και κανείς δεν μου είπε, ότι αυτό το τάλιρο που μπήκε για αυτούς περιστασιακά ήρθαν στο γήπεδο σήμερα».

Τέλος σχολίασε το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών γιατί γίνεται σε έναν όμιλο, με ιστορικές ομάδες, κάθε Κυριακή υπάρχουν ντέρμπι. Βεβαίως υπάρχουν και ομάδες… τορπίλες οι οποίες είναι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών κι αυτό πραγματικά είναι κάτι που πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε να γίνει να φύγουν από το ποδόσφαιρο αυτές οι ομάδες που είναι του στοιχήματος, της «βρωμιάς», των στημένων παιχνιδιών, αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι ένα αξιόλογο πρωτάθλημα».

Exit mobile version