Βεργέτης: «Να δώσουμε χαρά στο κόσμο μας»

Βεργέτης: «Να δώσουμε χαρά στο κόσμο μας»

Ο Στάικος Βεργέτης τόνισε πως ο Αστέρας Τρίπολης θα μπει στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ για να διεκδικήσει τη νίκη και τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει στην επόμενη φάση του Europa League.

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Τρίπολης για την αναμέτρηση:

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το δυνατότερο σημείο του αντιπάλου είναι η επιθετική μετάβαση. Η ομάδα φεύγει γρήγορα στην επίθεση, με γρήγορη σκέψη στον ελεύθερο χώρο και από μόνο του μας δίνει την αφύπνιση ώστε να μην την πατήσουμε».

Για την απουσία του Σκούρτη από την αποστολή: «Ηταν τα τακτικά τα ζητήματα που έμεινε εκτός αποστολής ο Σκούρτης. Είχε χάσει και δύο μέρες προπόνησης λόγω στρατού και περιμένω να δω αν θα τον έχουμε και με την ΑΕΚ».

Για το αν θα προφυλάξει παίκτες ενόψει ΑΕΚ: «Αυτή την στιγμή έχεις να αποφασίσεις, αν θα διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει και άλλα παιχνίδια, ή να προφυλάξω παίκτες για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εμάς αυτό που μας υποχρεώνει ο σύλλογος που είναι και το πνεύμα του είναι να διεκδικεί και εμείς θα διεκδικήσουμε την νίκη και όποιες ελπίδες έχουμε. Γι'αυτό δεν θα προφυλάξουμε παίκτες, υπάρχουν διαθέσιμα παιδιά εάν έχουμε απώλειες ώστε να αγωνιστούν με την ΑΕΚ».

Για την ψυχολογία της ομάδας και το μήνυμα στον κόσμο: «Η νίκη δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες που παίζουν σε εμάς και σε όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου. Επίσης δίνει αυτοπεποίθηση στον παίκτη που παίζει και έτσι πιο εύκολα τολμάς, αν έχεις καλά αποτελέσματα. Το μήνυμα στο κόσμο είναι να έρθουν στον Αστέρα να τον στηρίξουν σε μία Ευρωπαϊκή βραδιά».

Για το ότι είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Super League αυτή τη στιγμή: «Μου είπαν ότι θα με απολύσουν και την επόμενη ημέρα θα με προσλάβουν, για να σπάσει το ρεκόρ (σ.σ. γέλια). Αυτά είναι περισσότερο για εσάς, εγώ σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι κάτι ωραίο με τιμά η στήριξη και η εμπιστοσύνη της διοίκησης μετά από δύο χρόνια με εμπιστεύονται. Αλλά που μυαλό για τέτοια αυτή τη στιγμή».

Για τον σχηματισμό: «Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι μία ομάδα που θα τολμά μπροστά να παίξει επιθετικά, να βάλει γκολ αλλά παράλληλα να έχει και αμυντική συνοχή. Γιατί αν σπάσει αυτό θα το πληρώσει, προσπαθώ στις προπονήσεις να περάσω και τα δύο στο μυαλό των παικτών. Δηλαδή χωρίς να χάσει την αμυντική οργάνωση να παίξει επιθετικά. Η ομάδα έχει το βασικό της σχηματισμό, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να κατευθύνει τους παίκτες. Υπάρχουν παιχνίδια που οι αντίπαλοι παίζουν με άλλους σχηματισμούς που σε αναγκάζουν να κάνεις αλλαγές, με ρίσκο βέβαια. Έχουμε παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν και άλλους σχηματισμούς εκτός αν κριθεί απαραίτητο να αλλάξουμε σχηματισμούς».