Καπίας: «Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας»

Καπίας: «Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας»

Πολλά συνέβησαν τις τελευταίες 10 μέρες στον Αγροτικό Αστέρα. Νέος προπονητής, σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη και μία νέα πρόκληση στον ορίζοντα, αυτή της αναμέτρησης με τον φιλόδοξο Απόλλωνα Σμύρνης την ερχόμενη Δευτέρα (15:00).

Σύμφωνα με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, Στέφανο Καπία, οι «σταχυοφόροι» πρέπει να αντλήσουν από τις πρόσφατες εξελίξεις μία φρέσκια ενεργητικότητα, την οποία χρειάζονται για να επεκτείνουν τα θετικά αποτελέσματα.

«Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε συνηθισμένοι στις αλλαγές της τύχης, των προσώπων και των αποτελεσμάτων. Το σημαντικό είναι να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις νέες συνθήκες και να αντλούμε ότι θετικότερο μας προσφέρουν. Έτσι και τώρα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ευεργετικά το αποτέλεσμα στην Κρήτη και την παρουσία ενός προπονητή που θέλει να εφαρμόσει τη δική του φιλοσοφία».

Η επικράτηση μέσα στο Παγκρήτιο ήρθε σε μία περίοδο «ζυμώσεων» στο αγωνιστικό τμήμα της «πράσινης» Π.Α.Ε., όμως οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα δεν απώλεσαν ποτέ την πίστη τους ότι μπορούν να πετύχουν μεγάλα αποτελέσματα.

«Δεν μας αιφνιδίασε η νίκη επί του Εργοτέλη. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα. Μελετώντας κανείς τις προηγούμενες εμφανίσεις μας θα διαπιστώσει ότι χάσαμε βαθμούς στις λεπτομέρειες. Γενικότερα αισθανόμαστε ότι η βαθμολογική μας θέση δεν συνάδει με την απόδοση μας μέχρι στιγμής και ίσως αυτό το συναίσθημα παρήγαγε την αντίδραση που βγάλαμε στην Κρήτη. Απαιτείται από εμάς τώρα διάρκεια και περισσότερη συγκέντρωση».

Παρά το γεγονός ότι έχει δουλέψει μόλις λίγες μέρες με τον νέο τεχνικό, τον Γκόραν Στεβάνοβιτς, ο έμπειρος αμυντικός αναγνωρίζει ήδη κάποια από τα χαρακτηριστικά του τρόπου που προπονεί:

«Πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή με παραστάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι επικοινωνιακός χαρακτήρας και προσπαθεί να μεταδώσει άμεσα θετική ενέργεια στην ομάδα και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη».

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα στον Εύοσμο για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ανανεωμένου Αγροτικού Αστέρα και ο Στέφανος Καπίας επισημαίνει ότι - όπως και απέναντι στον Εργοτέλη - η ομάδα του διαθέτει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της για να διεκδικήσει τη νίκη μπροστά στο κοινό της.

«Είναι δύσκολο ματς, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά αν δεν αδικήσουμε τον εαυτό μας θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσουμε. Ο Απόλλωνας Σμύρνης είναι μία ομάδα που αξίζει σεβασμό, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς με μία καλή εμφάνιση και την υποστήριξη του κόσμου μας μπορούμε να πετύχουμε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα»