Παναιγιάλειος: Τα «χώνει» στον ΟΠΑΠ για την αποβολή από το κουπόνι

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε τονίσει πως Παναιγιάλειος και Αχαρναϊκός θα αποβληθούν από το κουπόνι του ΟΠΑΠ, λόγω του παιχνιδιού της περασμένης περιόδου στα play out το οποίο ήταν ύποπτο για χειραγώγηση.

Την Πέμπτη (17/12) η ΠΑΕ Παναιγιάλειος πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε αίτηση-αναφορά της προς τον πρόεδρο της ΕΕΑ, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υφυπουργό αθλητισμού και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Τάξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Της Π.Α.Ε. Παναιγιάλειος, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

κ. Πρόεδρο Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

ΚΟΙΝ: κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

κ. Υπουργό Αθλητισμού

κ. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

*****

Την Πέμπτη 10-12-2015 η Ε.Ε.Α. δημοσίευσε απόσπασμα απόφασής της, με την οποία έκρινε, ότι αποβάλλει την Π.Α.Ε. Παναιγιάλειος Α.Ε. από το κουπόνι του Ο.Π.Α.Π. και των υπολοίπων στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Χώρα μας, παρ’ όλο που είχαν εκδοθεί αμετάκλητες ήδη πειθαρχικές αποφάσεις που είχαν δικαιώσει την ομάδα μας από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Ενώ εξεδόθη η σχετική απόφαση ζητήσαμε να λάβουμε αντίγραφο της απόφασης της Επιτροπής προκειμένου να προσφύγουμε άμεσα με αίτημα προσωρινής διαταγής και αίτηση ακυρώσεώς της στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε, ότι το ως άνω απόσπασμα κοινοποιήθηκε σ’ όλες τις στοιχηματικές εταιρείες.

Ζητήσαμε από την γραμματεία της Επιτροπής αντίγραφο της απόφασης και ενημερωθήκαμε, ότι δεν έχει γραφεί ακόμα!!! Και θα αργήσει πολύ. Μάλιστα μας παρέπεμψαν στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Α.

Είναι πρωτοφανές να έχει ανακοινωθεί απόφαση και να ενημερωνόμαστε ότι δεν έχει συνταχθεί η απόφαση που σημειωτέον σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο απαιτεί ειδική αιτιολογία. Δεν υπάρχει προηγούμενο να υφίσταται διοικητική πράξη που εφαρμόζεται ήδη και να μην είναι διαθέσιμο το κείμενο της πράξης αυτής.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ να μας κοινοποιήσετε το κείμενο της αποφάσεως προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Δεν προβλέπεται από τον κώδικα Διοικητικής διαδικασίας ή ετέρου νομοθετήματος η ύπαρξη και ισχύς διοικητικής πράξης χωρίς να υφίσταται ολοκληρωμένη κατά το περιεχόμενό της.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε οποιαδήποτε έννομη τάξη όταν δικαιώνεσαι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ από την Αθλητική Δικαιοσύνη (λόγω αποκλειστικής αρμοδιότητας ως ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία) ή από την ποινική να θεωρείσαι ύποπτος.

Ζητάμε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αναστείλει ή ανακαλέσει την εκτέλεση της σχετικής απόφασής της μέχρι να καθαρογραφτεί αυτή και να είναι μία νόμιμη διοικητική απόφαση που θα παράγει έννομες συνέπειες.

Παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειες όλων των αποδεκτών της παρούσας.

Αίγιο, 17 Δεκεμβρίου 2015

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου».

Exit mobile version