Χούμπ Στέφενς: «Ήταν απόφαση Γκαρσία να αποχωρήσει»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χούμπ Στέφενς δεν κρύφτηκε δίνοντας απαντήσεις σε καυτά θέματα.

Ο Ολλανδός τεχνικός κατανόησε την αντίδραση του κόσμου για την κακή εμφάνιση του «Δικέφαλου», ενώ τόνισε ότι η απομάκρυνση του Γκαρσία ήταν καθαρά προσωπική του απόφαση. Στο μεταξύ τόνισε ότι στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε αναμονή για Μάρτενς, τονίζοντας ότι ο ερχομός του εξαρτάται μόνο από την Άλκμααρ.

Αναλυτικά των όσων δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου:

Για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του τόνισε:

«Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καλή απόδοση και ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε μ’ αυτό τον τρόπο όμως, με το να κερδίζουμε. Προσπαθώ να βρω τους παίκτες με την καλύτερη φυσική κατάσταση και ετοιμότητα και ψάχνω να βρω λύσεις μέσα από δοκιμές παικτών σε διάφορες θέσεις. Σήμερα πήραμε ένα ρίσκο με τον Μαντούρο, αλλά είμαι χαρούμενος επειδή όλα πήγαν καλά και έπαιξε 55 λεπτά χωρίς πρόβλημα».

Σχετικά με τη προβλέψιμη ανάπτυξη δήλωσε:

«Το πρόβλημά μας δεν είναι στα άκρα και περιφερειακά, είναι στο κέντρο κι εκεί υπάρχουν εξηγήσεις. Μερικοί παίκτες χρειάζονται ξεκούραση και άλλοι συνεχόμενα ματς για να βρουν τη φόρμα τους. Και σήμερα χάσαμε ευκαιρίες και πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τον Μαντούρο:

«Τα παιχνίδια τον βοηθούν να έρθει στη φυσική του κατάσταση. Χρειάζεται δύο εβδομάδες για να βγάζει απροβλημάτιστα 90 λεπτά. Παίζει σε μία θέση όπου εμείς έχουμε ανάγκη, με τα συνεχόμενα ματς που δίνουμε»

Για τον Γλύκο:

«Ο Γλύκος ήταν καλός και στην προετοιμασία. Τότε πήραμε την απόφαση να παίξει ο Χακόμπο, όμως ο Γλύκος συνέχισε να είναι πολύ καλός στις προπονήσεις. Τώρα είναι το νούμερο 1 και θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

Σχετικά με το «διαζύγιο» επισήμανε:

«Αυτό που έγινε είναι δική του απόφαση. Όχι δική μου απόφαση. Δεν είναι εδώ για να τον βάλω κι όταν ήταν εδώ δεν ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να τον βάλω. Προτιμώ να μιλώ για τους παίκτες που είναι εδώ και όχι για αυτούς που δεν είναι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι να μιλάμε για το μέλλον και όχι για την ιστορία. Και εγώ τον συμπαθώ τον Πάμπλο σε προσωπικό επίπεδο, μπορώ να καταλάβω τους φιλάθλους, αλλά σέβομαι τη δική του απόφαση».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου αναφορικά με την αγωνιστική εικόνα:

«Φυσικά μπορώ να τους καταλάβω. Και εμείς δεν είμαστε χαρούμενοι. Τι να κάνουμε; Να σταματήσουμε να δουλεύουμε ή να δουλέψουμε περισσότερο; Πρέπει να δουλέψουμε όλο και πιο πολύ».

Για το αν λείπει από τον ΠΑΟΚ το κίνητρο:

«Κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση πρέπει να είναι κίνητρο για όλους. Σε κάθε ματς πρέπει να υπάρχει κίνητρο, όπως και αύριο το πρωί που πρέπει να πάμε για προπόνηση»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις:

«Σκέφτομαι για το μέλλον, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Πιστέψτε, όμως, ότι δεν δουλεύουμε μόνο στον αγωνιστικό χώρο».

Για την περίπτωση να έρθει τώρα ο Μάρτενς στην Τούμπα:

«Η απόφαση ανήκει στην Άλκμααρ. Πιστέψτε με, ο Μάρτενς κάνει χαρούμενο κάθε προπονητή του, με την ποιότητα που έχει. Εγώ θα τον ήθελα από χθες, αλλά η απόφαση ανήκει στην ομάδα του, που απ΄οσο ξέρω δεν θέλει να τον παραχωρήσει από τώρα. Ειδικά στη θέση που αγωνίζεται ο Μάρτενς έχουμε δοκιμάσει πολλά πράγματα, τον Νίνη, σήμερα τον Κατσουράνη. Αυτός που μπορεί να παίξει στη θέση του Μάρτενς είναι ο Βούκιτς, που όμως λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αντέξει 2 συνεχόμενα ματς και άλλες φορές χρειάζεται ξεκούραση, ειδική μεταχείριση. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν ερχόταν τώρα ο Μάρτενς, όμως σέβομαι την απόφαση του συλλόγου του».

Χριστίνα Κουργιαντάκη

Exit mobile version