Κούγιας: «Έφεραν τον καλύτερο Έλληνα προπονητή στην ΑΕΛ»

Ο Σάκης Τσιώλης παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Αλέξη Κούγια στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» παρουσίασε τον Καρδιτσιώτη τεχνικό και τόνισε ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ. Η τελευταία θα είναι στην γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Ο λόγος είναι σημασιολογικός. Ο ένας είναι γιατί θα θεωρούσα αδιανόητο τη στιγμή που η ΑΕΛ θα αρχίσει να λειτουργεί ως σοβαρή Ανώνυμη Εταιρία με το Α και το Ω να είναι ο προπονητής. Γιατί οι σοβαρές εταιρίες λειτουργούν πρώτα με ένα καλό προπονητή.

Προσωπικά κατάφερα να φέρω τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που σε δευτερόλεπτα έκανε δεκτή την πρότασή μου. Την ίδια στιγμή σε πόλη της Ελλάδος περίμεναν να λειτουργήσει ένα έργο που ξεκίνησε με τον Τσιώλη και συνέχισε να λειτουργεί με το δικό του πλάνο (εννοεί τον Αστέρα Τρίπολης). Το καλοκαίρι επισκέφτηκα τον κύριο Τσιώλη στη Ρόδο που μου αποκάλυψε πως ήταν το όνειρό του η ΑΕΛ, όμως είχε δώσει το λόγο του στην Κέρκυρα».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης που τόνισε ότι ο στόχος δεν είναι απλά η άνοδος.

Αναλυτικά είπε:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις τι να πει ο προπονητής; Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ξεκλείδωσε το δρόμο για να επιστρέψω στην ΑΕΛ. Στη κρίσιμη και όχι δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος. Με έναν άνθρωπο που είχε κάνει δηλώσεις και σαν προπονητή με κέρδισε. Όταν δήλωσε πως είμαι ένας από τους αδιάφθορους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι επίτευγμα σε αυτό το σύστημα να παραμείνεις αδιάφθορος.

Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω εδώ. Όταν ένας άνθρωπος σου ανοίγεται κατά αυτό το τρόπο σε κερδίζει απευθείας. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν όλες οι μουρμούρες με τους προπονητές και τα εσωτερικά θέματα μιας και πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Η οργάνωση και όλο αυτό το όραμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και μπορεί να γίνει εδώ στη Λάρισα.

Σαν μέλος της χρυσής δεκαετίας έχω να σας διαβεβαιώσω πως η Λάρισα θα επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ. Διαβεβαίωσα στους παίκτες πως πρέπει αυτό να γίνει με εσάς και τα ονόματά σας να συνδεθούν με αυτό.

Η Λάρισα δεν είναι μόνο για την άνοδο. Είναι και η άνοδος. Ο στόχος είναι πιο μεγάλος και είναι αυτός. Θα πρέπει να οργανωθεί και να έρθει αυτή η αρμάδα και πάλι στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτή τη δυναμική μπορεί να ταράξει τις μεγάλες ομάδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το κόσμο που με συγκίνησε με τα μηνύματά του.

Οι συγκυρίες ήταν αυτές που δεν μου επέτρεψαν να έρθω πιο πριν στην ομάδα. Κάποια στιγμή κάποιοι φίλαθλοι με ρώτησαν: «Τι γίνεται και γιατί δεν έρχεσαι;». Τους απάντησα: «Δεν έρχομαι εδώ για σας γιατί θέλω μαζί να πετύχουμε σπουδαία πράγματα». Το τελευταίο ήταν το οικονομικό.

Θα ήθελα να μην ξαναβγώ πουθενά στα Μέσα γιατί είναι κρίσιμα τα ματς που ακολουθούν. Την τελευταία μέρα αν πάνε όλα καλά θα συζητήσουμε. Θα υπάρχει ενημέρωση τεχνικής φύσεως κάθε δεκαπέντε μέρες. Θα ήθελα να τονίσω πως κορυφή αυτής της ιεραρχίας της ομάδας είναι ο Κούγιας. Το στιλ και ο χαρακτήρας κάθε συλλόγου είναι αυτός που καθορίζει το προπονητικό κάθε προπονητή όπως έλεγαν και τεράστιοι τεχνικοί».

Για το τεχνικό τιμ:
«Χωράνε πάρα πολλά άτομα εξειδικευμένα που να είναι η ΑΕΛ. Η ομάδα με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο και θα γίνει μια τεράστια δύναμη. Τώρα σε μια χρονιά που είναι δομημένη με τέτοια άτομα δεν υπάρχει κανένας λόγος να πειραχθούν άτομα. Είναι η αρχή μου. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν στάνταρ άτομα στο προπονητικό μου τιμ. Ο Κοσμάς Στράτος, ο Λάζαρος Κυριλίδης, ο γιος μου Βαγγέλης Τσιώλης υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μπροστά μου όμως είναι τα παιδιά που υπάρχουν ήδη στο τιμ».

Exit mobile version