Πρώτη η ΑΕ Σπάρτη και με διαφορά!

Τη μοναξιά της κορυφής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής απολαμβάνει η ΑΕ Σπάρτη μετά την μεγάλη νίκη που σημείωσε με ανατροπή επί του Παναρκαδικού με 2-1.

Οι Κυπελλούχοι Λακωνίας έκαναν το καθήκον τους στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στο κατάμεστο Στάδιο της Σπάρτης από 1.200 φιλάθλους και οδηγούν την κούρσα του Πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, τρεις παραπάνω από τον Παναργειακό που υπέστη βαριά ήττα από την Καλαμάτα και ο δρόμος για τη Football League ανοίγει διάπλατα…

Δυνατό ξεκίνημα με… απρόοπτα

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν εκρηκτικό! Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς και στόχο το γρήγορο γκολ με τον Παναρκαδικό να ανοίγει το σκορ στο 6′ με κεφαλιά του Σαλαπάτα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καδά. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ο Γέσιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 9′ έστειλε τα μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γεωργακόπουλου. Μέχρι το 30′ ο αγώνας είχε τρελό ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 13′ ο Καδάς ο δοκίμασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Αναστασάκου στο 16′. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ΑΕ Σπάρτη υποχρεώθηκε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 32΄ο Σταμογιάννος έδωσε τη θέση του στον Κατσίκη ενώ στο 36′ ο Βιγιαφάνε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τον αντικατέστησε ο
Ηλιόπουλος. Η ΑΕ Σπάρτη πάντως διατήρησε τον έλεγχο του ματς και προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να πετύχει το δεύτερο γκολ. Ο Παναρκαδικός όμως έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1 και να μεταφέρει το άγχος στους γηπεδούχους, όταν ο Καδάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή στο 45΄ δοκίμασε το σουτ αλλά ο Κραβαρίτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Μίλησε ο αρχηγός!

Αποφασισμένη να κάνει το 2-1 μπήκε στην επανάληψη η ΑΕ Σπάρτη και με το ξεκίνημα προειδοποίησε με μακρινό σουτ του Γέσιτς το οποίο κατέληξε άουτ. Οι Κυπελλούχοι Λακωνίας σταδιακά κέρδιζαν έδαφος και στο 54′ πέτυχαν το στόχο με τον αρχηγό τους. Ο Ηλίας Αναστασάκος με κεφαλιά ψαράκι έκανε την ανατροπή και το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου. Ο Παναρκαδικός έψαχνε τον τρόπο για να φτάσει στην ισοφάριση με την ΑΕ Σπάρτη όμως να αμύνεται σωστά. Στο 83′ ο Χρήστου πέρασε στη θέση του Μπούτα και ο Παναρκαδικός τα έπαιξε όλα για όλα προκειμένου να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Λάκωνες όμως κρατούσαν με άνεση το εύθραυστο σκορ και στο φινάλε πανηγύρισαν άλλη μια σπουδαία νίκη στο δρόμο για τη… Football League!

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Σταμογιάννος (33′ Κατσίκης), Παρασκευαΐδης, Γέσιτς, Μπιταξής, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε (36′ Ηλιόπουλος), Κοιλιάρας (78΄ Αναστασόπουλος).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Άσεν, Μπούτας (83′ Χρήστου), Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Σταθουλόπουλος (64′ Ζαχαράκης), Αγγελόπουλος, Δήμος (74′ Γαρυφαλλόπουλος), Σαλαπάτας Αριστ., Καδάς, Κότσιρας.

Exit mobile version