Η επιστροφή του Σουάρες

Η Βραζιλία υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής την Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018, με τον Λουίς Σουάρες να κλέβει την παράσταση…

Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, αλλά το ενδιαφέρον της αναμέτρησης προκάλεσε η επιστροφή του Λουίς Σουάρες στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του.
Ο Ουρουγουανός στράικερ της Μπαρτσελόνα είχε να εμφανιστεί στα γήπεδα 640 ημέρες, φορώντας το εθνόσημο της πατρίδας του στο στήθος, εξαιτίας της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί, ύστερα από τη δαγκωνιά στον ώμο του Κιελίνι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Συγκεκριμένα, ο Σουάρες είχε τιμωρηθεί με 9 αγωνιστικές απαγόρευσης συμμετοχής σε παιχνίδια της Εθνικής Ουρουγουάης και συνολικά 4 μήνες ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Λούις Σουάρες κατάφερε να κάνει αισθητή τη παρουσία του, στην επιστροφή του στην εθνική της πατρίδας του, καθώς έφερε στα ίσια την αναμέτρηση με τη Βραζιλία, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 48ο λεπτό. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ντάγκλας Κόστα στο 1ο, μόλις, λεπτό, ο Ρενάτο Αγκούστο διπλασίασε τα τέρματα της Σελεσάο στο 26ο λεπτό, ενώ ο Καβάνι μείωσε σε 2-1 στο 32ο λεπτό.

Μετά την ισοπαλία αυτή, η Ουρουγουάη βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 3 βαθμούς πίσω από το πρώτο Εκουαδόρ. Η Βραζιλία βρίσκεται στην 3η θέση, μαζί με την Παραγουάη και την Αργεντινή, έχοντας η κάθε μία από 8 βαθμούς. Να θυμίσουμε, ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες απευθείας, ενώ η 5η συνεχίζει στα πλέι οφ.

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version