Πετάει έξω ομάδες και εθνική η FIFA λόγω Κοντονή

Ολοταχώς για αποβολή των ομάδων και της εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις, οδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αδιέξοδο προέκυψε στη συνάντηση Κοντονή με τις FIFA-UEFA και πλέον ο χρόνος για τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου μετράει αντίστροφα.

Το κλιμάκιο των FIFA/UEFA ζήτησε κατά τη σημερινή συνάντηση, παρουσία της ΕΠΟ, την άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου, όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής παραμένει αμετακίνητος στην απόφασή του.

Ο Κοντονής μάλιστα έθεσε και μερικά κρίσιμα ζητήματα στους… θεσμούς που έχουν να κάνουν με την περίφημη επιτροπή Δεοντολογίας. Ζήτησε την ενεργοποίησή της ώστε να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς.

Η FIFA και η UEFA ύψωσαν αντίσταση παρά το γεγονός ότι τους τονίστηκε εκ μέρους του πολιτικού προϊστάμενου των σπορ το παράδειγμα των Μπλάτερ, Πλατινί που απομακρύνθηκαν από το ποδόσφαιρο δίχως να έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν αρνητικό και επί της ουσίας οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Οι εκπρόσωποι των δύο Συνομοσπονδιών έδειξαν καλή θέληση να συζητήσουν ορισμένες από τις αξιώσεις του Υπουργού, ωστόσο, έθεσαν απαράβατο όρο να συνεχιστεί το Κύπελλο.

Ο Κοντονής δεν κάνει πίσω για την απόφαση του θεσμού που διοργανώνει η ΕΠΟ και μοιραία ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Το τελεσίγραφο των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών λήγει την 1η Απριλίου και με δεδομένο ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ πήρε αναβολή για τις 5/4, οι εκτελεστικές επιτροπές των FIFA/UEFA θα προβούν και στις ανάλογες κυρώσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι με το ένα πόδι εκτός διεθνών διοργανώσεων κάτι που φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του αξιωματούχου των υπερομοσπονδιών, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που ανέφερε ότι «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο».

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onsports.gr.

Exit mobile version