Παραμένουν οι περιοριστικοί όροι στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ισχύει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου και απέρριψαν την αίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού με την οποία ζητούσε την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν
επιβληθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για υπόθεση που συνδέεται με παράνομες πράξεις στο χώρο το ποδοσφαίρου.
Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Μαρινάκη μόνο ως προς τον περιοριστικό όρο τηςυποχρεωτικής εμφάνισής τουστο αστυνομικό τμήμα, μειώνοντας από δυο σε μία τις φορές το παρών που πρέπει να δίνει κάθε μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους : Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του καθώς και χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απολογήθηκε στον ανακριτή κατά της διαφθοράς για πέντε κατηγορίες που αφορούν: 1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση, 3. ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4. ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5. απάτη κατά
συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ογκώδης δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του κ. Δασακλόπουλου, ο οποίος αναμένεται να διατυπώσει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη του κ. Μαρινάκη, καθώς όλων των άλλων εμπλεκομένων προσώπων στην ίδια υπόθεση.

Exit mobile version