Σπάρτη για… φίλημα και Football League

Στους… τέσσερις ανέμους σκόρπισε τον Βύζαντα Μεγάρων η ΑΕ Σπάρτη μετά το επιβλητικό 4-0 και διατήρησε την διαφορά των έξι βαθμών από τον δεύτερο Παναργειακό, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του Πρωταθλήματος.

Η «Βασίλισσα» του Νότου έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες στην πιο ευρεία νίκη της φετινής σεζόν κόντρα στην ομάδα των Μεγάρων και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τη σταματήσει για τη Football League. Το ματς παρακολούθησε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που βρίσκεται από την Κυριακή το πρωί στη Σπάρτη μαζί με τους συνεργάτες του. Ο ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕ Σπάρτη μπήκε στο Δημοτικό Στάδιο πέντε λεπτά πριν τη σέντρα και απόλαυσε την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου με την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε. Τα γκολ της ΑΕ Σπάρτη σημείωσαν οι Οικονομόπουλος (11′), Αναστασάκος (57′), Ηλιόπουλος (62′) και Μπιταξής (77′)

Άνοιξε το χορό ο Οικονομόπουλος

Η ΑΕ Σπάρτη ήταν το αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την καθολική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν ήταν προσεκτικότερη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, πέρα από αυτό του Οικονομόπουλου στο 11′. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου ο Παρασκευαΐδης γύρισε στον έμπειρο μέσο ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.
Είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες του Παναγιώτου στο 2′ όπου η άμυνα του Βύζαντα αδράνησε αλλά στο τέλος ο Λαμπρόπουλος έδιωξε τη μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα του και του Βιγιαφάνε στο επόμενο λεπτό που κατέληξε άουτ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Παράσταση για ένα ρόλο

Ο Βύζας έκανε προσπάθεια να αποβάλει τον ρόλο του κομπάρσου και προσπαθούσε κυρίως με «ψηλές» μπαλιές που είχαν ως στόχο τους Παιδάκη και Μειμαρίδη να βρει ανοιχτό διάδρομο προς την εστία του Κραβαρίτη. Οι Παρασκευαΐδης και Γκαλίτσιος όμως καθάριζαν με άνεση κάθε επιθετική πρωτοβουλία του φιλοξενούμενων. Στο 26΄ο Αναστασόπουλος έβγαλε τον Βιγιαφάνε στην αντεπίθεση όμως ο Λιούρας πρόλαβε τον Αργεντίνο άσο πριν σουτάρει παραχωρώντας το κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Αναστασάκος μπήκε στην μικρή περιοχή του Λαμπρόπουλου, σταμάτησε τη μπάλα, πάσαρε στον Βιγιαφάνε αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο του Βύζαντα.
Τα τελευταία λεπτά κυριάρχησε το άναρχο παιχνίδι, με ψηλές μπαλιές στα τυφλά χωρίς αποδέκτες. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε έξω φρενών ο Αντωνίου, ο οποίος ζητούσε από τους παίκτες του στρωτό παιχνίδι και σίγουρες πάσες. Οι περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων πάντως γίνονταν από τα δεξιά με κύριο εκφραστή τον Σιώπη, ο οποίος έκανε άνω κάτω την πλευρά του Βύζαντα, εκθέτοντας συνεχώς την αμυντική και τη μεσαία γραμμή του.

«Έγραφε» το κοντέρ…

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ΑΕ Σπάρτη «καθάρισε» με την υπόθεση νίκη χάρη στα δυο τέρματα που πέτυχαν οι Αναστασάκος και Ηλιόπουλος. Στο 57′ ο Οικονομόπουλος βρήκε έξοχα τον Ηλιόπουλο, ο Μεσσήνιος επιθετικός κατέβασε τη μπάλα και σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Λαμπρόπουλος έδιωξε με υπερένταση αλλά στην επαναφορά ο Αναστασάκος που καραδοκούσε έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 62΄ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηλιόπουλου. Μετά από σέντρα του Παναγιώτου ο Ρόπας άπλωσε το χέρι, ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Αναστασάκος βρέθηκε απέναντι από τον Λαμπρόπουλο. Ο αρχηγός όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει και στην επαναφορά ο Ηλιόπουλος έκανε το 3-0. Στο 77′ ο Μπιταξής πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ΑΕ Σπάρτη.
Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και οι Κυπελλούχοι Λακωνίας έκαναν συντήρηση δυνάμεων μιας και την άλλη Κυριακή ακολουθεί ο επόμενος τελικός στη Μανωλάδα με την τοπική Δόξα.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για Γέσιτς

Στο 10′ έγινε αυτό που απεύχονταν όλοι στο στρατόπεδο της ΑΕ Σπάρτη. Ο Γέσιτς, που ταλαιπωρούνταν από ένα μικροτραυματισμό, έσφιξε τα δόντια του και ξεκίνησε βασικός στο σημερινό ματς κόντρα στον Βύζα Μεγάρων αλλά λίγα λεπτά μετά τη σέντρα ένοιωσε ένα τράβηγμα και ο Αντωνίου αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Ηλιόπουλο. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες από το ιατρικό επιτελείο των Κυπελλούχων Λακωνίας.

Κεκλεισμένων των θυρών αλλά… με κόσμο!

Το ματς πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, οι φίλαθλοι όμως της ΑΕ Σπάρτη ήταν πιστοί στο ραντεβού τους! Το ύψωμα στη βόρεια πλευρά του Δημοτικού Σταδίου ήταν γεμάτο από 60 φίλους των Κυπελλούχων Λακωνίας που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν για την αγαπημένη τους ομάδα και να αποθεώνουν τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου σε κάθε φάση. Παρόμοιο το σκηνικό και στην απέναντι πλευρά του σταδίου, όπου οι φίλαθλου «κρέμονταν» από τα κάγκελα, πίσω από το άγαλμα του Λεωνίδα, για να παρακολουθήσουν το σημερινό ματς.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαΐδης, Γέσιτς (11′ Ηλιόπουλος), Κοιλιάρας, Οικονομόπουλος (69′ Μπιταξής), Αναστασάκος (66′ Κρεββατάς), Βιγιαφάνε, Αναστασόπουλος.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Λαμπρόπουλος, Λιούρας, Ρόπας, Βουρνάζος, Σταυρόπουλος, Αλεβίζος, Παιδάκης, Ρόγκας, Μειμεαρίδης, Κλωνάρης, Κουσίδης.

Exit mobile version