Πανιώνιος και Παναθηναϊκός μπήκαν «Χ»αλαροί στα Play Off

Από 1 βαθμό πήραν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 στην πρεμιέρα των Play Off της Super League.

Ο «Ιστορικός» εμφανίστηκε οργανωμένος στο γήπεδο, καθώς δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν χώρους και να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ το τριφύλλι κινήθηκε σε ρηχά νερά, χωρίς να βρίσκει τα πατήματά του.

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε, χωρίς ρυθμό και για τις δύο ομάδες, κάτι που δικαιολογείται από τις 3 βδομάδες αποχής των παικτών από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο.

Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Νάνο, ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη με γυριστό αριστερό σουτ. Η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, καθώς ο Μπακασέτας στο 37ο λεπτό με ωραίο σουτ, «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ. 3 λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάντ κόντεψε να πετύχει το 1-0, ύστερα από λάθος εκτίμηση του Άγγλου πορτιέρο του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελευταίο αξιοσημείωτο του ημιχρόνου, ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε στο ίδιο λεπτό, μεταξύ Κουτρουμπή και Μπακασέτα, η οποία άναψε, κάπως, τα αίματα στο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης για τον Πανιώνιο, ύστερα από δύο απανωτά λάθη των πράσινων. Ο Νάνο γύρισε λανθασμένα στη περιοχή της ομάδας του τη μπάλα, εκεί όπου παραμόνευε ο Ανσαριφάντ και, παρόλο που φαινόταν, ότι ο Στιλ ήλεγχε τη φάση, καθώς προλάβαινε να τη διώξει, πήγε να τη μπλοκάρει και, όταν αντιλήφθηκε πως θα πραγματοποιούσε έμμεσο φάουλ, την άφησε να περάσει μέσα από τα χέρια του, με τον Ιρανό να κάνει το 1-0. Στο 59ο λεπτό, λίγο έλειψαν οι Κυανέρυθροι να πετύχουν και 2ο γκολ με τετ – α – τετ του σκόρερ τους, αλλά μπλόκαρε ο Στιλ.

Μετά το 60′, ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πιο δραστήριος, ισοφαρίζοντας στο 66ο λεπτό με ένα εξαιρετικό γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός, αφού δέχτηκε τη πάσα του Μέστο, γύρισε το σώμα του και σούταρε κατευθείαν με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Διούδη. Η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα έγινε στο 94ο λεπτό, όταν ο Μπαργκάν πλάσαρε τον Στιλ, αλλά ο Μολέδο βρισκόταν στην εστία και πρόλαβε να απομακρύνει πριν οι Πάνθηρες κλέψουν τη τελευταία στιγμή το παιχνίδι.

Μετά την ισοπαλία αυτή, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στους 3 βαθμούς του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ, ενώ ο Πανιώνιος παίρνει τον πρώτο του βαθμό, παραμένοντας, όμως, στη τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Επιμέλεια: Χάρης Σπυρόπουλος

Exit mobile version