Βιγιαφάνε: «Έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες μας»

Τις πρώτες δηλώσεις ως παίκτης της Παναχαϊκής έκανε ο Νικόλας Βιγιαφάνε.

Ο Αργεντινός φορ χαρούμενος για τον ερχομό του στην Πάτρα μίλησε για το δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στόχο της ομάδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο εξέφρασε την άποψη για το φίλαθλο κόσμο των «κοκκινόμαυρων», ενώ εκμυστηρεύτηκεμε με ποιους από τους συμπαίκτες του έχει έρθει πιο κοντά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιγιαφάνε στο «patragoal.gr»:

Γιατί αποφάσισες να δεχθείς την πρόταση της Παναχαϊκής;

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ένας σύλλογος με τόσο μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. Βρήκα μια ομάδα πολύ καλών ανθρώπων που μου φέρθηκαν άψογα και είμαι ευγνώμων στον προπονητή και στον πρόεδρο, που μου έδωσαν τη δυνατότητα να παίξω στην ομάδα. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Πιστεύεις ότι μπορούμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα; Είναι δύσκολο;

«Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είμαστε μια ομάδα πάρα πολύ καλών ποδοσφαιριστών και ανθρώπων, έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες μας και δουλεύουμε κάθε μέρα στο 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πες μας λίγα πράγματα για τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια. Ποια η άποψή σου;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Ο προπονητής είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, μου μιλάει πολύ και μου μαθαίνει πράγματα. Έχει μεγάλη εμπειρία και ελπίζω να μάθω πολλά δίπλα του και είμαι ευγνώμων για τη δυνατότητα που μου έδωσε. Με τον πρόεδρο δεν έχω μιλήσει πολύ, αλλά πάντα μου φέρεται εξαιρετικά και ενδιαφέρεται για εμάς. Εύχομαι να του το ανταποδώσουμε μέσα στο γήπεδο».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στην κόσμο της Παναχαϊκής;

«Δουλεύω πολύ σκληρά και υπόσχομαι ότι θα δίνω τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουμε χαρές στον κόσμο, όπως κάναμε στον τελευταίο αγώνα. Θα δώσω και την ψυχή μου για να σκοράρω. Έχω εμπειρία σε ανόδους και ξέρω πολύ καλά τη ψυχολογία τέτοιων αγώνων και τι χρειάζεται για να νικήσεις. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία που διαθέτω παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου να βοηθήσω την ομάδα».

Σου αρέσει η Πάτρα;

«Ναι, είναι πολύ ωραία. Πολύ όμορφο μέρος».

Πως είδες το γήπεδο; Σου άρεσε ατμόσφαιρα;

«Ναι είναι πολύ όμορφο να παίζεις στο στάδιο. Είναι πολύ καλό γήπεδο και οι φίλαθλοι της ομάδας είναι αρκετά εκδηλωτικοί».

Ποιος είναι ο καλύτερός σου φίλος στην ομάδα;

«Όλοι! Μ’ αυτούς που μιλάω περισσότερο βέβαια είναι οι Πάτο, Φελίπε, Μπερτέν, Κιάσσος».

Έχεις μάθει κάποια ελληνική λέξη;

«Τίποτα».

Από την Ελληνική κουζίνα τι σου αρέσει να τρως;

«Μόνο ζυμαρικά».

Ποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής σου αρέσει και γιατί;

«Μου αρέσει πολύ ο Γιώργος Σαμαράς. Είναι πολύ σκληρός και δυνατός παίκτης».

Πες μας και μια συμβουλή για τους νεαρούς παίκτες που θέλουν να κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

«Πρέπει να είσαι επαγγελματίας και να νοιάζεσαι για τη δουλειά σου. Να βελτιώνεσαι συνεχώς και να αρπάζεις όποιες ευκαιρίες σου παρουσιαστούν και να μην τις αφήνεις ανεκμετάλλευτες. Χρειάζεται συνεχή δουλειά και να μην χαλαρώνεις ποτέ».

Exit mobile version