Αφεντικό ο Παναθηναϊκός… και λίγα μπήκαν

O Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του σημερινού αγώνα (29/01) και νίκησε κάτι παραπάνω από εύκολα τον Ολυμπιακό Βόλου 4-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι πράσινοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γεωργίου να αποκρούει την κεφαλιά του Μπαϊράμι (2′), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ πλάσαρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, έχοντας ουσιαστικά εκτοπίσει τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα στο 44′ ο Σπυρόπουλος έχασε νέα ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό με τα δίχτυα, αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η φάση που άναψε τα αίματα. Ο Ρόκα «αγκάλιασε» τον Μπεργκ εντός της μικρής περιοχής όμως ο Κουκουλάκης είχε διαφορετική άποψη και δεν σφύριξε το πέναλτι.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος το έκαναν πράξη στο δεύτερο, μπαίνοντας με την ίδια όρεξη και πάθος. Ο συνήθης ύποπτος Ατζαγκούν «χτύπησε» για ακόμα μια φορά στο θεσμό του Κυπέλλου. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊράμι, ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά με τον Αθανασίου αρχικά να απομακρύνει, όμως εν συνεχεία ο Νιγηριανός με πλασέ δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 (48′).

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν σε αμείωτο τέμπο την πίεση, που έφερε και δεύτερο γκολ.

Στο 57′ έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Ζέκα, ο Ατζαγκούν πήρε την πάσα όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Γεωργίου. Ο Μπαϊράμι όντας αφύλαχτος, πήρε το ριμπάουντ, έκανε το μονοκόμματο σουτ γράφοντας το 2-0.

Στο 73′ ήταν η σειρά του Μπεργκ να χριστεί σκόρερ, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Λαγού και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στους «ερυθρόλευκους».
Στο μεταξύ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση από τους παίκτες του Μανουέλ Ρόκα.

Στο μεταξύ η αθηναϊκή ομάδα στο 75′ βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, εξαιτίας του τραυματισμού του Πράνιτς, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αναστασίου είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές.

Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός το βιολί του… Ο Καρέλης που είχε περάσει ως αλλαγή, αντί του Χουχούμη βρέθηκε μια ανάσα από το 4-0, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, αφού βρήκε στο δοκάρι του Γεωργίου (81′).

Ωστόσο 8 λεπτά αργότερα (89′) ο νεαρός επιθετικός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μετά από εξαιρετική ασίστ του φουριόζου για απόψε Ζέκα, ξετρύπωσε από την άμυνα και σε τετ α τετ κρέμασε τον πορτιέρο της βολιώτικης ομάδας, κάνοντας το τελικό 4-0.

Αναφμισβήτητα κορυφαίος του ματς από πλευράς γηπεδούχων ο Ζέκα, ο οποίος παρ’ όλο που δεν σκόραρε, έκανε την υπόλοιπη «βρώμικη» δουλειά. Στην αντίπερα όχθη η μόνη θετική παρουσία από μεριάς φιλοξενούμενων, ο Γεωργίου, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαϊδης»

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιάς), Βλάσσης Εμμανουήλ (Λασιθίου)

Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Xουχούμης (71′ Καρέλης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69′ Μπαϊράμι), Μπεργκ (76′ Κλωναρίδης)

Ολυμπιακός Βόλου (Μανουέλ Ρόκα):Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (82′ Καπετάνος), Πινδώνης, Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50′ Δεινόπαππας), Κωστούλας.

Exit mobile version