Αποχώρηση... σοκ: Τέλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την ΑΕ Σπάρτη

Αποχώρηση... σοκ: Τέλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την ΑΕ Σπάρτη

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΑΕ Σπάρτη, γνωστοποίησε με γραπτή του δήλωση - ανακοίνωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην πόλη, από την πρόσφατη ανακοίνωση της ομάδας για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθαρίζει προς τον κόσμο της Σπάρτης πως αφορμή για την απόφασή του αυτή, που ανατρέπει τα πάντα σε σχέση με τις μέχρι χθες προθέσεις του για τη δημιουργία μιας ομάδας - πρότυπο στο χώρο του ελληνικού επαρχιακού ποδοσφαίρου, αποτέλεσε η αντίδραση των Σπαρτιατών οπαδών του Ολυμπιακού, να επιστρέψουν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας, χωρίς καμία αντίδραση από τον κόσμο της Σπάρτης.

«Επειδή θεωρώ την αχαριστία «ποινικό αδίκημα», δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος και ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος θα αναλάβει την εκπλήρωση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο προς το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές της ομάδας.

«Ο κόσμος είναι η πραγματική δύναμη κάθε ομάδας και όταν δεν τον έχεις στο πλευρό σου, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αποχώρησης. Παντού και πάντα» καταλήγει στη γραπτή του δήλωση.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Για περισσότερο από 30 χρόνια, η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε επενδύσει στον Παναθηναϊκό τόσο υλικά όσο και ψυχικά, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος. Οι τίτλοι του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκαν στο τρίπτυχο Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος, το οποίο και ήταν πάντα μια γροθιά.
Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Σπάρτη, ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή προς όλους, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα μου. Και ως Παναθηναϊκός δεν ανέχομαι την αδικία.

Εν όψει λοιπόν του αγώνα της 15/12 απέναντι στον Ολυμπιακό και προκειμένου να... προλάβουμε τις πιθανές «αστοχίες» των διαιτητών κατά της Σπάρτης, εκδώσαμε ανακοίνωση με την οποία καλούσαμε όλους τους Λάκωνες στο γήπεδο και ξεκαθαρίζαμε πως δεν θα επιτρέπαμε σε κανέναν να κλέψει τον ιδρώτα μας.

Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί «Σπαρτιάτες» Ολυμπιακοί, να επιστρέψουν τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕ Σπάρτης, να εκδίδουν ανακοινώσεις οι τοπικοί Σύνδεσμοι των οπαδών του ΟΣΦΠ, χωρίς μάλιστα την παραμικρή αντίδραση από τον κόσμο της Σπάρτης.

Επειδή θεωρώ την αχαριστία «ποινικό αδίκημα», δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης.

Δυστυχώς ο κόσμος της Σπάρτης, δεν σεβάστηκε, ούτε καν εκτίμησε θα έλεγα, ότι με προσωπικές θυσίες η ομάδα ανέβηκε έπειτα από 31 χρόνια στη Football League. Κι εγώ γι'αυτό είμαι πραγματικά περήφανος. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε ποια ήταν η πορεία της Σπάρτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια...

Σε συνεννόηση με τους παράγοντες της ΑΕ Σπάρτης λάβαμε την απόφαση οι μετοχές της ομάδας να προσφερθούν δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να τις αποκτήσει. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, στο τέλος της σεζόν θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Εξυπακούεται ότι όλες οι δεσμεύσεις προς το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο αλλά και για την ομαλή ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, θα παραμείνει στην ομάδα ο κ. Ηλίας Κατσογιάννης. Όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες (Παύλου, Κουδούνης, Ραχωβίτσας) από σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΕ Σπάρτης.

Ο κόσμος είναι η πραγματική δύναμη κάθε ομάδας και όταν δεν τον έχεις στο πλευρό σου, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αποχώρησης. Παντού και πάντα».