ΑΕ Σπάρτη: Στάση στη Λαμία και ήττα με 2-0

Η Λαμία έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ΑΕ Σπάρτη επικρατώντας με 2-0 στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Η ομάδα της Φθιώτιδας μετά τη σημερινή της επιτυχία έφτασε τους 40 βαθμούς και συγκατοικεί στην πρώτη θέση της Football League με τον Απόλλωνα Σμύρνης και απέδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Στον αντίποδα, η ΑΕ Σπάρτη κοίταξε στα μάτια τη Λαμία και προσπάθησε να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο μετά από τρεις σερί νίκες με ΟΦΗ, Αχαρναϊκό και Πανσερραϊκό επιστρέφει στη βάση της χωρίς βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να πλασαριστεί ακόμα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Λαμία πήρε κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών αγώνα. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Όμο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕ Σπάρτη βγήκε μπροστά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι όποιες επιθετικές της πρωτοβουλίες της έβρισκαν εμπόδιο στην οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 26′ ο Μουζακίτης δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-1. Στο 28′ η Λαμία δεν κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ μετά από προσπάθεια του Τζόκιτς, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το τελευταίο τέταρτο οι Λάκωνες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, επιχειρώντας κυρίως από τα πλάγια να κάνουν τη ζημιά.

Στο 34′ ο Αναστασόπουλος έκανε τη σέντρα αλλά ο Ηλιόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ μετά την κεφαλιά που έπιασε. Στο 37′ το δυνατό σουτ του Οικονομόπουλου πέρασε πάνω από την εστία της Λαμίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους για να «καθαρίσουν» το ματς και το κατάφεραν με απίθανο τέρμα στο 77΄. Μετά από φανταστική ενέργεια του Όμο, που τρίπλαρε δυο αντίπαλούς του, «έσπασε» στον Βασιλόγιαννη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΛΑΜΙΑ: Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32′ Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51′ Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81′ Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Σιώπης, Παπαχρήστος (63′ Κοτσαρίδης), Γκαλίτσιος (29′ Γιαννίτσης), Καρτσαμπάς, Αναστασόπουλος, Φράγκος, Μουζακίτης (53′ Αναστασάκος), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.

Exit mobile version