Νίκος Παντέλης: «Όσο ψηλότερα μπορούμε»

Ο Νίκος Παντέλης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη (3-1) επί του Φωκικού, ενώ επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι τα πλέι οφ είναι μακρινός στόχος αλλά όχι και ανέφικτος.

Παράλληλα ο προπονητής της πυργιώτικης ομάδας μοίρασε συγχαρητήρια στον αντίπαλό για τη διάθεση που επέδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Στο μεταξύ παρέλειψε να αναφερθεί περί διαιτησίας, λέγοντας ότι λάθη γίνονται εις βάρος όλων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Φωκικό, στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και για τη νίκη. Που ήταν απόλυτα δίκαιη. Ήταν για μας μονόδρομος η νίκη.
Μπήκαμε δυνατά στο ματς, είχαμε καλή εικόνα και πετύχαμε το προβάδισμα με 2-0 στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, ενώ είχαμε πει με τα παιδιά να μην οπισθοχωρήσουμε αλλά και να παραμείνουμε αγωνιστικοί, σαν να ήταν το ματς ακόμα 0-0, δεν το κάναμε και οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα. Δεχτήκαμε κι ένα γκολ, αλλά τελικά πετύχαμε άλλο ένα για τη διαμόρφωση του τελικού, δίκαιου ξαναλέω, αποτελέσματος.

Αντιμετωπίσαμε κάποια αγωνιστικά προβλήματα από το πρώτο μέρος, ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο που υπέστη από νωρίς, περίπου από το 10′ λεπτό ο Βανγκελή, που όμως τον κρατήσαμε μέσα μέχρι τις αρχές του δεύτερου μέρους που βγήκε υποχρεωτικά πλέον, κι ένα πρόβλημα και με τον Κυριάκο, κι αυτός από το πρώτο μέρος, που όμως κι αυτός συνέχισε.

Για διαιτησία (σ.σ., ρωτήθηκε σχετικά, σε σχέση και με την αναφορά του Γ. Κούτση), δε θέλω να σχολιάζω γενικότερα. Δε νομίζω ότι υπήρξε άλλωστε κάποιο τέτοιο θέμα σήμερα. Κι εμείς πχ., στο αμέσως προηγούμενο ματς έχουμε αδικηθεί, αλλά δεν έκανα αναφορά, γιατί γενικότερα πιστεύω ότι οι προπονητές πρέπει να εστιάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων. Και είναι άλλοι αρμόδιοι σε κάθε ομάδα να αναφερθούν σε άλλα θέματα, όπως αυτά, όταν κρίνουν.

Συγχαρητήρια στο Φωκικό και στο Γιώργο Κούτση, που ήρθαν να παίξουν καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο, και δεν κλείστηκαν.

Εμείς πλέον, όπως είπα ήδη μετά το ματς με την Καλλιθέα, έχουμε σταθεροποιήσει την παραμονή μας στην κατηγορία. Και κοιτάμε όσο μπορούμε ψηλότερα.Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να δουλεύουμε και να βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε ματς από αυτά που απομένουν.

Στόχος μας, είναι να αναρριχηθούμε περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Για το αν μπορούμε να μπούμε στις θέσεις της πρώτης τετράδας των play off, αυτό και ήταν, και είναι πολύ δύσκολο. Τα παιχνίδια είναι λίγα έτσι κι αλλιώς. Ενώ η δυσκολία αυξάνεται από πολλούς παράγοντες, όπως ότι, κυνηγάμε αρκετές ομάδες (κι όχι μόνο μια ή δυο), εξαρτιόμαστε αρκετά, σε ότι αφορά τις αυξομειώσεις της διαφοράς, κι από τα άλλα αποτελέσματα, άλλων αγώνων, κι ακόμα, άλλες ομάδες έχουν ευκολότερο πρόγραμμα, από ότι εμείς. Ναι μεν έχει το κάθε ματς τις δικές του δυσκολίες, αλλά σίγουρα είναι περισσότερες οι πιθανότητες όταν αγωνίζεσαι με αντίπαλο πιο αδύναμο ή που και μικρότερο βαθμολογικό κίνητρο πλέον. Θα το διεκδικήσουμε πάντως όσο γίνεται. Και πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Ακόμα και για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Μπροστά μας έχουμε τώρα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπως είναι αυτό την Κυριακή στην Πάτρα με την Παναχαΐκή και από αύριο θα ασχοληθούμε πλέον με αυτό.
Όλα πάντως τα ματς είναι δύσκολα, αλλά και σημαντικά για μας. Πχ., σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Για να έχει κι αυτή τη σημασία, που πλέον έχει, και το προσεχές ματς.
Θέλω και πάλι, στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι μου στον πάγκο της ομάδας, να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Που αγκαλιάζει αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που κάνουμε, και θέλει να συνεχίσουμε για όσο ψηλότερα γίνεται».

Από o πλευράς παικτών Πανηλειακού το λόγο πήρε ο Γιάννης Βοσκόπουλος: « Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για τη σημαντική νίκη που πήραμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και για το λόγο αυτό, κάθε ματς είναι σαν τελικός για μας».

Exit mobile version