ΑΟ Τρίκαλα – AE Σπάρτη 1-0: «Κόλλησε» στα… δυο στενά!

Τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στην ΑΕ Σπάρτη με 1-0.

Η «Βασίλισσα» φάνηκε να έχει πάρει τον αέρα του ΑΟ Τρίκαλα αλλά οι «σακαφλιάδες» κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, στο δρόμο για τη Super League.

Στον πρώτο γύρο της φετινής Football League οι θεσσαλοί έμειναν στο 0-0 στην πρωτεύουσα της Λακωνίας ενώ στην πρώτη «μάχη» που καταγράφτηκε στην ιστορία των δυο ομάδων στα Τρίκαλα, η «Βασίλισσα» επικράτησε 1-0 (19 Μαρτίου 1989) για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σήμερα η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη κόντρα στους Λάκωνες φτάνοντας τις οκτώ συνεχόμενες, οι τρεις εκ των οποίων κόντρα στα φαβορί της ανόδου: ΟΦΗ, Λαμία, Άρη!

Τα πράγματα πάντως δυσκόλεψαν για τους Λάκωνες στο 18′ όταν ο Κουσκουνάς, μετά από πάσα του Γιαννιτσάνη πλάσαρε και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του ΑΟ Τρίκαλα αφιέρωσε το γκολ στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος πρόσφατα πέρασε μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του. Στο 40′ η ΑΕ Σπάρτη έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μελίσσα. Ο Γιαννιτσάνης έβγαινε απέναντι από τον πορτιέρο της «Βασίλισσας» ο οποίος τον ανέτρεψε και πήρε την κόκκινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα αλλά πέρα από το δοκάρι του Λαμπάκη στο 53′ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Κραβαρίτη.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά (72′ Ρομπέρ), Μουμίν, Κουσκουνάς, Μπαλμπόα (67′ Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης (88′ Σανδραβέλης)
ΑΕ Σπάρτη: Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Οικονομόπουλος (42′ Κραβαρίτης), Κατσίκης, Κοτσαρίδης, Γιαννίτσης, Αναστασόπουλος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (35′ Λώττας), Φράγκος, Ηλιόπουλος (67′ Ροβίθης)

Exit mobile version