«Μύρισε» άνοδος στον Αγροτικό Αστέρα

Μεθυσμένη… πολιτεία ο Εύοσμος μετά το «+5» των πράσινων. Στροφή στη Λάρισα και το Κύπελλο, τι δήλωσαν οι Διλμπέρης και Αρετάκης.

Το πλέον αποφασιστικό άλμα για τον τίτλο και την άνοδο έκανε ο Αγροτικός Αστέρας με τον κυριακάτικο θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό. Το γκολ του Κρυστάλλη ήταν καθοριστικό για να «στείλει» τη διαφορά στο «+5» ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο τεχνικός των «σταχυοφόρων», Παναγιώτης Διλμπέρης, με δηλώσεις στο «ARENA FM» υποστήριξε: «Η διαφορά που έχουμε δεν εξασφαλίζει κάτι όμως η νίκη έφερε την ανάταση στην ψυχολογία των παικτών και τους έκανε να νιώσουν πως είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Πλέον αντιμετωπίζεται το παιχνίδι με την ψυχολογία πως όλα βασίζονται πάνω σου. Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Είχε πάρα πολύ δύναμη και ήταν το κύριο χαρακτηριστικό σε όλες τις μονομαχίες. Νομίζω πως εμείς πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο, πετύχαμε το γκολ και διαχειριστήκαμε πιο σωστά το αποτέλεσμα. Μια ευκαιρία θεωρώ πως είχε ο Πανσερραικός. Ήταν ένα ντέρμπι που θύμιζε τα παλιά».
Για να συνεχίσει ο έμπειρος τεχνικός: «Έχουμε μια ήττα μονάχα από την αρχή όταν προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Ήταν μια ήττα από του Σουφλί. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πολύ δύσκολα θα έχουμε ξανά κάτι τέτοιο. Το ποδόσφαιρο βέβαια είναι ποδόσφαιρο και δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει. Έχουμε ένα πολύ καλό σερί το οποίο είναι στο χέρι του Αστέρα να το κρατήσει. Τώρα μας περιμένει το Κύπελλο και η δύσκολη ρεβάνς με τη Λάρισα στον Εύοσμο. Αν σκοράρει η ΑΕΛ χρειαζόμαστε δύο γκολ για να περάσουμε. Αν σκεφτεί κανείς την δυναμική της Λάρισας είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά αν ήμαστε αυτοί που πρέπει να ήμαστε, το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Εύοσμου καθώς έχω πάρα πολύ καιρό να δω το γήπεδο τόσο γεμάτο. Η ομάδα και η διοίκηση έχουν ανάγκη τον κόσμο και όπως την Κυριακή πολύ κόσμια με πολύ ρυθμό βοήθησαν έτσι και με την Λάρισα πρέπει να γίνει η προσπάθεια να πάει ο Αστέρας στον τελικό».
Αρετάκης: Τίποτα δεν πάει χαμένο
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Χρόνης Αρετάκης, με δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis» υποστήριξε: «Ήταν μια σπουδαία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου με κόσμο και παραστάσεις Α? Εθνικής. Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσεις. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τελειώσαμε το ματς νικητές. Με τη νίκη αυτή αποκτούμε ένα μικρό προβάδισμα επί του μεγάλου μας αντιπάλου και τίποτα παραπάνω. Πιο πολύ είναι σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών και κόσμου καθώς ο μεγάλος μας στόχος έρχεται ακόμη πιο κοντά παρά κάτι άλλο. Αν αυτή η νίκη δεν συνοδευτεί από ανάλογα αποτελέσματα δεν σημαίνει τίποτα. Στόχος μας είναι μόνο η άνοδος και θέλουμε τον Μάιο να έχουμε κερδίσει το εισιτήριο για τη Β Εθνική».
Συνεχίζοντας, ο Αρετάκης πρόσθεσε: «Έστω και με κάποιες δυσκολίες τα φέρνουμε βόλτα οικονομικά, αφού έχουμε την τύχη να έχουμε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία, την εταιρεία «Mercury» των αδελφών Θεοδωρίδη στο πλευρό μας που έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό κομμάτι της πρώτης ομάδας. Όσο για τον κόσμο, πέρσι και φέτος στην αρχή της χρονιάς ήταν διστακτικός με αυτό το καινούργιο που γίνεται στον Αγροτικό Αστέρα. Ήταν δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ αγκαλιάζει σιγά σιγά την προσπάθειά μας και η εικόνα του γηπέδου εξέπεμψε πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την ομάδα έχω πάνω από 6-7 χρόνια για να δω τόσο κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ καλό τόσο για τους παίκτες όσο και για εμάς, καθώς νιώθουμε όλοι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο».
Διάχυτη λοιπόν η ατμόσφαιρα ανόδου στον Εύοσμο, διάχυτη και η ικανοποίηση για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Οι παίκτες το βράδυ της Κυριακής… ξεσάλωσαν για την επιτυχία και πλέον σκέφτονται τον αγώνα που έπεται με την ΑΕΛ για το Κύπελλο. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Διλμπέρη να μην υπολογίζει μόνο για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος, στο Σουφλί με τον Έβρο, στους τιμωρημένους Καραντασιάδη και Βελλίνη.

Exit mobile version