«Πρόκριση-Θρίλερ» στην Τούμπα, επί του μαχητικού Πανιωνίου! (video)

Στο 118′ με πέναλτι του Αντελίνο Βιειρίνια, «έσωσε» την παρτίδα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Πανιώνιο στην παράταση με 4-2 (32΄ Μπίσεσβαρ, 82΄ Σφιντέρσκι, 114΄ Άκπομ, 118΄ πεν. Βιεϊρίνια – 33΄ Ντουρμισάι, 94΄ Καμαρά).

Οι «κυανέρυθροι», που είχαν νικήσει με 2-1 στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, πλησίασαν σε μια μεγάλη πρόκριση αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν ως το τέλος.

Στο 15′ καταγράφηκε η πρώτη καλή φάση στον αγώνα με τον Ενρίκε να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Πανιώνιος με μαζική άμυνα προσπάθησε εξ αρχής να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς με αυτή την προϋπόθεση θα κέρδιζε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στο 32΄ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπίσεσβαρ από ασθενή απόκρουση του Κότνικ σε γυριστό σουτ του Λημνιού, με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του σε θέση πρόκρισης.

Αμέσως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Στο επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσιλούλη, που αποσόβησε προσωρινά ο Πασχαλάκης, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμισάϊ με δυνατό γωνιακό σουτ πάγωσε το γήπεδο ισοφαρίζοντας 1-1 στο 33′.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 45′ αλλά από κοντά ο Σάκχοφ με το κεφάλι δεν σημάδεψε σωστά την εστία του Κότνικ στην σέντρα του Μπίσεσβαρ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο 53′ ο Σφιντέρσκι έχασε την πρώτη ευκαιρία με άστοχο κοντινό σουτ.

Στο 62΄ο Ενρίκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μονίμως στην επίθεση και ο Πανιώνιος με το χρυσό σκορ της ισοπαλίας αγωνιζόταν για να το διατηρήσει… αναζητώντας την αντεπίθεση.

Στο 70′ από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Ίνγκασον έκανε την κεφαλιά, η οποία όμως δεν αιφνιδίασε τον Κότνικ. Ευκαιρία διπλή και στο 72′ με τον Σφιντέρσκι. Στο 79′ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ με άστοχη κεφαλιά από τον Άκπομ από πολύ κοντά, σε σέντρα του Βιεϊρίνια.

Η έκρηξη για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 82′. Ο Πολωνός Σφιντέρσκι με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Κότνικ για το 2-1, σκορ που έστελνε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Στο 88′ ο Τσιλούλης έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να δώσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους «κυανέρυθρους», αλλά ο Πασχαλάκης με σωτήρια επέμβαση απέτρεψε το γκολ.

Με το 2-1 ολοκληρώθηκε το 90λεπτο. Στην παράταση ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 94′ ο Καμαρά, αξιοποίησε την οπισθοχώρηση του Ινγκασον και μπαίνοντας με την μπάλα στην περιοχή, με πολύ ωραίο δυνατό σουτ -κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη- πέτυχε το 2-2 που έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Στο 111΄ο Μάτος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά. Στο 114΄ο Ακπόμ από κοντά πέτυχε το 3-2 και ακολούθησε ένα αγωνιώδες εξάλεπτο με την πρόκριση να ισορροπεί μεταξύ των δύο «μονομάχων».

Στο 117′ ο Μανθάτης υπέπεσε σε πέναλτι και αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε. Το πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Σκουλάς μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια στο 119΄, δίνοντας ουσιαστικά την μεγάλη πρόκριση στην «ομάδα της Θεσσαλονίκης»

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι με την προτροπή του αρχηγού τους, Κόρμπου, αρνήθηκαν να εκτελέσουν σέντρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην λήξη… μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες από παίχτες και διοικούντες του Πανιωνίου!

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Γιαννούλης, Λημνιός, Ολιβέϊρα, Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντουρμισάϊ, Κόρμπος, Μανθάτης, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Μανιάτης, Καμαρά, Μπανανά.

Κόκκινες: Μανθάτης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (73′ Μάτος), Ολιβέιρα, Πέλκας (14′ Mπίσεσβαρ), Λημνιός (56′ Ακπόμ), Ενρίκε (97′ Μίσιτς) και Σφιντέρσκι

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78′ Αρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (91′ Καμαρά), Μπουμάλ (61′ Μπανανά), Μανθάτης, Ντουρμισάι.

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version