Champions League: Διαστημικός Άγιαξ, με «Total football» από τα παλιά! (video+photos)

Θρίαμβος με τεσσάρα στο Μπερναμπέου

Παρότι η «βασίλισσα» είχε δοκάρι με τον Βαράν από πολύ νωρίς (4′), οι Ολλανδοί μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και πέτυχαν κάτι που δεν έχει κάνει καμία ομάδα στην ιστορία του Champions League: σκόραραν δύο φορές στο «Μπερναμπέου» στα πρώτα 18 λεπτά!

Ένα λάθος του Ρεγκιλόν, έφερε την ταχύτατη αντεπίθεση στο τρανζίσιον με τον Τάντιτς να σερβίρει στον Ζιγές για το 0-1 (7′). Λίγο αργότερα ο Σέρβος «μάγος» είπε να θυμίσει λίγο Ζινεντίν Ζιντάν, αφού με απίθανη ντρίμπλα «ρουλέτα» διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Ρεάλ, σερβίροντας με μαγικό τρόπο στον Ντάβιντ Νέρες για το 0-2 (18′).

Ο Άγιαξ συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και με τους Μαδριλένους «πελαγωμένους» ψυχολογικά και από τις αναγκαστικές αλλαγές των Βινίσιους και Λούκας Βάθκεθ έφτιαξε μία ακόμα φάση για το game over, όμως ο Κουρτουά είχε απάντηση στο συρτό σουτ του Ζιγές (33′).

Μοναδικό ίχνος ζωής από την «βασίλισσα» ένα νέο δοκάρι του Μπέιλ δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Οι «Ισπανοί» είχαν μόνο ένα πράγμα που μπορούσαν να κάνουν. Να μπουν πολύ δυναμικά στην επανάληψη. Όντως πολιόρκησαν τον «Αίαντα» και είχαν δύο καλές στιγμές με το Μάρκο Ασένσιο (48′) και το Μπενζεμά (58′), ωστόσο οι Ολλανδοί ήταν φτιαγμένοι από ατσάλι!

Όταν η «μπόρα» πέρασε, άρχισαν ξανά οι φαρμακερές αντεπιθέσεις. Ο Ντούσαν Τάντιτς αυτή τη φορά με ένα απίθανο σουτ στο παραθυράκι έκανε το 0-3 (62′), ένα γκολ που κατακυρώθηκε μετά από βοήθεια του VAR, που «έλεγξε» αν στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα είχε βγει πλάγιο σε τάκλιν του Μασράουι.

Το 1-3 του Μάρκο Ασένσιο με διαγώνιο σουτ του Μάρκο Ασένσιο (70′) ήταν μία ακτίδα φωτός, η οποία όμως έσβησε μετά από δύο λεπτά. Ένα απίθανο ψηλοκρεμαστό φάουλ του Σούνε από εξαιρετικά δύσκολη και πλάγια θέση κατέληξε στα δίχτυα του «ανήμπορου» να αντιδράσει Κουρτουά για το 1-4 (72′). Αυτό ήταν και η αφορμή για να αρχίσουν σιγά – σιγά τα καθίσματα να αδειάζουν.

Αν μάλιστα ο Ζιγές δεν αστοχούσε απο τη μικρή περιοχή στο 86ο λεπτό, τότε το σκορ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο για τον Άγιαξ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείεται στους «16» του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009 και δέχεται τη «βαρύτερη» ήττα της εντός έδρας στο Champions League, όμως το σημαντικό ήταν άλλο. Όσοι είδαν το ματς θα πρέπει να κατάλαβαν ότι κάτι έγινε στο χορτάρι του «Μπερναμπέου». Γράφτηκε ιστορία… όπως από εκείνον τον Άγιαξ του Φαν Χάαλ πριν από 24 χρόνια!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87′ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29′ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35′ Ασένσιο).

Άγιαξ: Ονανά, Μαζραουί (80′ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73′ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74′ Ντόλμπεργκ).

Δείτε το βίντεο και τη gallery:

Exit mobile version