Ρούτσης: «Δε φοβήθηκε την αποτυχία η Δόξα Δράμας»

Ο έμπειρος μέσος των «Μαυραετών» κάνει απολογισμό στο dokari.gr για τη δύσκολη χρονιά που «έκλεισε» με σωτηρία και 4 νίκες στα πέντε τελευταία ματς, τα λάθη που έγιναν, αλλά και την ατάκα «Μάθαμε, ευτυχώς χωρίς να πάθουμε!».

Η ώρα του ταμείου και του απολογισμού, της δικαίωσης και της ανακούφισης, μετά από μια… θυελλώδη και περιπετειώδη χρονιά, με διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα σε κάθε επίπεδο, έφτασε για τη Δόξα Δράμας. Οι «Μαυραετοί» φλέρταραν με τον κίνδυνο, έπαιξαν με τη… φωτιά, αλλά δεν «κάηκαν» και παραμένουν στην κατηγορία, με ένα εντυπωσιακό φίνις, έχοντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια (με Καβάλα, Γάζωρο, Γιαννιτσά και Βατανιακό). Ο 29χρονος μέσος της Δόξας, ο Χρήστος Ρούτσης, ήταν ένας από τους πιο… μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες της φετινής προσπάθειας, έχοντας παίξει με τους Δραμινούς σε Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνική, αλλά και σε Πανσερραϊκό και Ηρακλή Ψαχνών.
Ο Ρούτσης μίλησε στο dokari.gr, ξετυλίγοντας το κουβάρι της χρονιάς που φεύγει: «Μένει μια γλυκιά γεύση στο φινάλε για τη Δόξα. Περάσαμε πολλά και… χρυσώσαμε το «χάπι» με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Το πρόσημο είναι θετικό, γιατί αναδείχθηκαν και αρκετοί νεαροί παίκτες, που έχουν φόντα για να κάνουν καριέρα και να φανούν πιο χρήσιμοι στην ομάδα στο μέλλον. Ο συναγωνισμός στην κατηγορία ήταν μεγάλος, είδαμε ότι έπεσε μια ιστορική ομάδα όπως η Καβάλα, αλλά και τα Γιαννιτσά, μετά από τρία χρόνια στην κατηγορία. Δείξαμε στο τέλος ότι είχαμε ομάδα με ικανότητες και αρετές. Έφυγε μια δύσκολη χρονιά, διοικητικά, οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά».
«Θέλαμε χρόνο για ρυθμό, έγιναν λάθη, εκκίνηση χωρίς φιλικά»
Για να συνεχίσει ο έμπειρος χαφ: «Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη, ας τα αξιολογήσει καλύτερα η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και ο κόσμος. Αν δεν γινόταν, θα ήμασταν ψηλότερα, όπως αρμόζει στη Δόξα, να βάζει ψηλότερα τον πήχη και να διεκδικεί άλλα πράγματα. Το βασικότερο κατ’ εμέ ήταν ότι αρχίσαμε πολύ αργά την προετοιμασία, χωρίς φιλικά μπήκαμε σε επίσημα ματς. Έγινε γρήγορος και ίσως λίγο πρόχειρος σχεδιασμός. Όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και θέλαμε χρόνο για να βρούμε ρυθμό και ομοιογένεια. Είχαμε προβλήματα στο γκολ, το οποίο σταδιακά λύθηκε, ήμασταν και άτυχοι σε πολλά ματς. Για παράδειγμα στη Δράμα, μπορούσαμε να έχουμε λιγότερες απώλειες με Ζάκυνθο, Τύρναβο, Απόλλωνα και Ηρακλή. Στο φινάλε, νιώθουμε ανακούφιση και δικαίωση, αλλά περιμέναμε ότι θα σωθούμε. Ξέραμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε. Το τέλος είναι αίσιο, αλλά δεν είχαμε αρνητικές σκέψεις, ποτέ δεν φοβηθήκαμε ουσιαστικά τον υποβιβασμό, ακόμα και όταν κάναμε την… κοιλιά, δεν βάζαμε γκολ και δεν κερδίζαμε. Προσωρινά είχαμε δώσει δικαιώματα και πλησίαζαν κάποιες ομάδες από κάτω, ελπίζοντας».
«Όρκος νίκης με Καβάλα»
Όσο για τη φετινή νίκη-σταθμό, σε ένα σύντομο φλας-μπακ των φετινών πεπραγμένων; «Σίγουρα νίκη ορόσημο ήταν με την Καβάλα. Τοπικό ντέρμπι, στην έδρα μας, με βασικό ανταγωνιστή και μετά από ένα διάστημα παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Ήταν τρίποντο-σταθμός, κομβικό. Δώσαμε όρκο νίκης πριν το παιχνίδι. Τότε πήραμε τα πάνω μας και υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Ως τότε, απλά αδικούσαμε τους εαυτούς μας και χάναμε στις λεπτομέρειες. Είχαμε όμως πολλά σημεία υπεροχής, αβαντάζ και ατού σε σχέση με άλλες ομάδες. Συγκριτικά πλεονεκτήματα ήταν ο κόσμος μας, το βάρος της φανέλας, η ιστορία. Γενικά η δυναμική της Δόξας. Επίσης, είχαμε έναν κορμό έμπειρων παικτών, που εμπλουτίστηκε ακόμα παραπάνω το χειμώνα, απλά ίσως μας έλειψε λίγο παραπάνω το βάθος».
«Μάθαμε, χωρίς να… πάθουμε»
Εν κατακλείδι, ο Χρήστος Ρούτσης πρόσθεσε: «Γενικά θα έλεγα ότι φέτος μάθαμε, χωρίς ευτυχώς να… πάθουμε! Δε πρέπει να ξαναπεράσουμε περιπέτειες σα τη φετινή τα επόμενα χρόνια. Δεν ήταν άθλος αυτό που κάναμε, αλλά δώσαμε όλοι το μάξιμουμ και πετύχαμε. Προτεραιότητα τώρα είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στα διοικητικά, για να υπάρχει ασφάλεια, ηρεμία και σιγουριά, στα αποδυτήρια και την κερκίδα. Είτε αφορά συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, όπως ακούγεται σαν σενάριο, είτε οτιδήποτε άλλο. Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει δίπλα στη Δόξα, βοηθώντας τη σε χαρές αλλά και λύπες. Δική μου προτεραιότητα είναι να παραμείνω, αλλά υπάρχει χρόνος γι’ αυτό το θέμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιώργου Κουδούνη θα συνεχίσει τις προπονήσεις για λίγο διάστημα ακόμα και είναι πιθανό να δοθούν και κάποια φιλικά, κυρίως με ομάδες του τοπικού.

Exit mobile version