Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 3-0: Ο «Μεσι-ας» την οδηγεί ξανά προς τον τελικό

Με ένα «μαγικό» Μέσι, που σκόραρε δις, η Μπαρτσελόνα οδεύει ολοταχώς για να διεκδικήσει το 6ο της τρόπαιο

Όταν τα πράγματα ήταν ακόμα ρευστά, όταν η Λίβερπουλ είχε κλείσει στα καρέ της, τη «Μπάρτσα»… πιέζοντας για την ισοφάριση, ο αρχηγός ήταν και πάλι εκεί!

Σκόραρε το 2-0 στο 75ο λεπτό «κλειδώνοντας» τη νίκη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 82ο λεπτό για το 3-0.

Έτσι οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται με το 1,5 πόδι στον τελικό της 1ης Ιουνίου που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο στάδιο Μετροπολιτάνο, έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην αντίπερα όχθη οι «κόκκινοι του Μέρσεισαιντ» βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μαζί με το πρωτάθλημα βλέπουν και το τσάμπιονς λιγκ να χάνεται με οδυνηρό τρόπο!

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά από την αρχή, όμως οι παίχτες του Ερνέστο Βαλβερδε το διαχειρίστηκαν σωστά και κατάφεραν μετά το πρώτο τέταρτο να ισορροπήσουν το ματς και να αντεπιτεθούν.

Έτσι στο 26ο λεπτό μετά από έξυπνη σέντρα του Τζόρντι Άλμπα στην «καρδιά» της άμυνας, ο Λουίς Σουάρες πετάχτηκε σαν «κόμπρα» ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Λίβερπουλ (Φαν Ντάικ, Μάτιπ) και με έξυπνη προβολή ξεγέλασε τον Άλισον γράφοντας το 1-0.

Οι κόκκινοι θα μπορούσαν να έχουν απαντήσει άμεσα στο 35ο λεπτό με την κλασσική ευκαιρία του Μανέ, ο οποίος αστόχησε απελπιστικά απέναντι στον Τερ Στέγκεν.

Το δέυτερο ημίχρονο έιχε την ίδια αρχή με το πρώτο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ πίεσε από την αρχή για την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47, με το πλασέ του Μίλνερ μέσα απο την περιοχή… ενώ και στο 59ο λεπτό το σουτ του ίδιου παίχτη δεν κατάφερε να νικήσει το φορμαρισμένο Γερμανό τερματοφύλακα.

Κάπου εκεί ήταν η ώρα του Αργεντίνου «μάγου» (75′), ο οποίος μετά την προσπάθεια (με το γόνατο) του Σουάρες στο οριζόντιο δοκάρι πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Επτά λεπτά αργότερα με ένα «φάουλ-ζωγραφιά» στο δεξί γάμα του Άλισον Μπέκερ έκανε το 3-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του!

Η Λίβερπουλ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Συγκεκριμένα ο Μο Σαλάχ στο 84 σημάδεψε εξ επαφής σε άδεια από τερματοφύλακα εστία το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Το ματς ολοκληρώθηκε με μια αδιανόητη χαμένη ευκαιρία του νεοεισελθόντα Ντεμπελέ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (90′ Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60′ Σεμέντο), Σουάρες (90′ Ντεμπελέ), Μέσι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Κεϊτά (24′ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

Δείτε το βίντεο με τα highlights:

Exit mobile version