Κώστας Πλέγας: «Μεγάλη πρόκληση η Αταλάντα»

Ο Κώστας Πλέγας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε για τη δοκιμή στην Αταλάντα τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, ενώ αποκάλυψε ότι αποτελεί όνειρο ζωής η συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος.

Μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έδωσε απαντήσεις για το τι έφταιξε και η Παναχαϊκή έμεινε εκτός πλέι οφ, ενώ παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση που έρθει μια καλή πρόταση από έναν ελληνικό ή ξένο σύλλογο δεν θα αρνηθεί να τη συζητήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο «Κόσμος»:

Τι έφταιξε και η Παναχαϊκή έμεινε εκτός πλέι οφ;

«Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν πολύ καλή, είχε πολύ καλούς παίκτες και είχαμε τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν μας βοήθησαν τα δυο αποτελέσματα προς το τέλος του πρωταθλήματος με Παναιγιάλειο και Φωστήρα. Έστω και έναν βαθμό να είχαμε πάρει στο καθένα από αυτά τα δυο παιχνίδια θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τα πλέι οφ, αφού οι άλλες ομάδες δεν ήταν καλύτερες από εμάς».

Πιστεύεις ότι υπήρχαν εξωαγωνιστικοί λόγοι που συνετέλεσαν να μείνει η ομάδα σου εκτός πλέι οφ;

«Δεν θεωρώ ότι υπήρχαν εξωαγωνιστικοί λόγοι. Ήμασταν καλή ομάδα, δεν είχαμε κανένα εμπόδιο καμία δυσκολία για να μπούμε στα πλέι οφ. Μέσα στο γήπεδο δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα και ευνόητο είναι ότι έχουμε ευθύνες και εμείς οι ποδοσφαιριστές που μείναμε εκτός των αγώνων για την άνοδο».

Για σένα ήταν η καλύτερη χρονιά; Άξιζες πιστεύεις περισσότερες ευκαιρίες;

«Θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική χρονιά για μένα. Πήρα τα πιο πολλά παιχνίδια και έπαιξα βασικός σε αρκετά παιχνίδια. Αν κατάφερα να ανταπεξέλθω στις ευκαιρίες που πήρα στις απαιτήσεις του κάθε προπονητή που ήταν στην ομάδα δεν το ξέρω εγώ. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος και θεωρώ πετυχημένη την φετινή σεζόν αφού για μένα σίγουρα ήταν η καλύτερη μου χρονιά».

Αυτές τις ημέρες είσαι στην Αταλάντα για δοκιμή. Είναι πρόκληση για σένα να αγωνιστείς μελλοντικά σε ομάδα του εξωτερικού;

«Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο ζωής να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Είναι πρόκληση για μένα η πρόσκληση της Αταλάντα για να έρθω στην Ιταλία να δοκιμαστώ. Αυτές τις μέρες ζω τις συνθήκες, τα γήπεδα, τον τρόπο λειτουργίας ομάδας του εξωτερικού που ανυπομονούσα να γνωρίσω. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα αυτή η δοκιμή στην Αταλάντα, είναι μια πρόκληση στην καριέρα μου και καθημερινά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να δείξω την αξία μου».

Σε ένα χρόνο λήγει το συμβόλαιο σου με την Παναχαϊκή. Είσαι έτοιμος αν υπάρξει πρόταση όπως ακούγεται από τον Παναθηναϊκό ή άλλη ομάδα αυτό το καλοκαίρι να κάνεις το παραπάνω βήμα στην καριέρα σου;

«Για τις ομάδες που ακούγεται ότι ενδιαφέρονται για μένα δεν γνωρίζω τίποτα. Μέσα από τις εφημερίδες έμαθα και διάβασα για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Είμαι έτοιμος να κάνω το μεγάλο βήμα. Δεν θα έλεγα όχι σε ομάδα τέτοιου επιπέδου, αν και η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω σε ομάδα της Σούπερ Λίγκ . Αν έρθει πρόταση δεν θα αρνηθώ να τη συζητήσω. Θα μιλήσω με την οικογένεια μου, τον πρόεδρο της ομάδας και θα δούμε».

Με τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες ανησυχείς για την επόμενη μέρα στην Παναχαϊκή ;

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ανησυχούμε, αφού ο πρόεδρος θα δώσει λύση. Δεν θα αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη και θα φύγει. Αγαπάει την ομάδα. Θα περάσει ο καιρός και θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την ομάδα. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι τυχαία ομάδα».

Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα σου ο τραυματισμός σου στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο;

«Δεν θα το έλεγα έτσι. Ήταν μια εμπειρία στο ποδόσφαιρο που αγωνίζομαι. Δεν είχα κάτι σοβαρό, δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Πήγα στο νοσοκομείο ήρθε η οικογένεια μου, ήρθε ο πρόεδρος και όλα για μένα ήταν τελικά καλά. Ήταν απλά μια εμπειρία και αυτή».

Σου έχει μείνει πικρία που δεν κλήθηκες στην εθνική ομάδων των παίδων στους αγώνες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα;

«Μια πικρία μένει για όποιον παίκτη μένει εκτός εθνικής ομάδας. Είναι όνειρο ζωής να αγωνίζεσαι με την γαλανόλευκη φανέλα. Από την άλλη πλευρά με έκανε πιο δυνατό για να συνεχίσω να προσπαθώ. Ήταν μια επιλογή του προπονητή μου του κ. Ζελενίτσα που θεώρησε ότι έπρεπε να πάρει αυτούς τους παίκτες που είχε στην αποστολή και αυτούς πήρε. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω αφού η παρουσία του κόσμου, των σκάουτερ είναι σημαντική και να συμμετέχεις σε μια τέτοια διοργάνωση είναι ότι πιο σημαντικό».

Είσαι από τους ελάχιστους Πατρινούς που αγωνίζεσαι στην Παναχαϊκή. Θεωρείς ότι κουβαλάς ένα βαρύ φορτίο;

«Θεωρώ ότι σε αυτή την ομάδα της Παναχαϊκής να παίζει ένας Πατρινός ποδοσφαιριστής είναι σημαντικό στοιχείο. Αγαπάει την ομάδα του, την ομάδα της πόλης του και θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κουβαλήσω το βάρος της ομάδας. Φυσιολογικό να υπάρχουν απαιτήσεις όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδο αλλά δεν βλέπω να κουβαλάω κάποιο βαρύ φορτίο. Νιώθω περήφανος που παίζω στην Παναχαϊκή και όποτε αγωνίζομαι προσπαθώ να τα δίνω όλα».

Ο κόσμος της Πάτρας δεν στηρίζει την ομάδα όπως θα περιμένατε. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η απουσία του κόσμου;

«Θεωρώ ότι έχει ο κόσμος το δίκιο του από κάποια άποψη. Έρχεται στο γήπεδο, πληρώνει εισιτήριο και θέλει η ομάδα του να κερδίζει. Θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και όταν δεν τα καταφέρνει και μένει πίσω αυτό του προκαλεί δυσαρέσκεια. Θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει να γεμίζει το γήπεδο και να συμπαραστέκεται στην ομάδα της πόλης του που θέλουν να την βλέπουν στην Σούπερ Λίγκ και πιστεύω ότι πρέπει να χειροκροτεί και όχι να αποδοκιμάζει. Δεν είναι ευχάριστο για τους παίκτες όταν συμβαίνει αυτό. Αυτή την έχθρα που έχουν με τον πρόεδρο δεν πρέπει να την βγάζουν στην ομάδα. Όταν παίζει η ομάδα πρέπει να στηρίζουν την ομάδα και όχι να βγάζουν την έχθρα τους με τον πρόεδρο. Αν είναι έτσι να μην έρχονται στο γήπεδο»

Είναι όνειρο να πανηγυρίσεις έναν τίτλο και να παίξεις μελλοντικά στην εθνική ομάδα;

«Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής που είναι στην ίδια ηλικία ή και μεγαλύτερη και αγωνίζεται στην Παναχαϊκή, στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό ονειρεύεται να αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα και να κατακτήσει κάποιο τίτλο ώστε να έχει ως επιβράβευση την πρόσκληση στην εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι αυτό είναι ότι πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή».

Είσαι μαθητής Β Λυκείου στο νυκτερινό σχολείο . Πως συνδυάζεις μαθήματα και προπονήσεις;

«Το νυκτερινό σχολείο μου έκανε πιο εύκολη την ζωή. Το πρωί κάνω ιδιαίτερα μαθήματα, το απόγευμα πηγαίνω για προπόνηση και μετά έχω ένα δίωρο για ξεκούραση για να πάω σχολείο που διαρκεί τρεις ώρες. Τα προλαβαίνω και όλα γίνονται. Μπορεί να μην τα συνδυάζω και τα δυο το ίδιο αλλά όταν έχεις διάθεση και όρεξη όλα τα προλαβαίνεις».

Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα;

«Στοίχημα μου είναι αυτό το ταξίδι στην Ιταλία να το απολαύσω, να κερδίσω εμπειρίες, να συνεχίσω να προπονούμαι και το καλοκαίρι στην προετοιμασία, είτε είμαι στην Παναχαϊκή, είτε σε άλλη ομάδα να είμαι πανέτοιμος να διεκδικήσω μια θέση στην ομάδα».

Exit mobile version