Εορδαϊκός: Σπάει τα… κοντέρ ο «MR 53 GOAL» Γ. Μαυροματίδης!

Πλώρη για Γ΄ Εθνική βάζει στα μπαράζ ανόδου η ιστορική ομάδα της Πτολεμαϊδας (πήρε τον τίτλο στην Κοζάνη), με ηγέτη και… TOP GUN τον 29χρονο άσο, που έβαλε 48+5 γκολ φέτος και το «γύρισε» σε σέντερ φορ. Τι δηλώνει στο dokari.gr.

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και ο Γιώργος Μαυροματίδης στα 29 του απαρνήθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να γυρίσει στη γενέτειρά του, Πτολεμαϊδα και να βοηθήσει στην προσπάθεια ανόδου στη Γ΄ Εθνική τον ιστορικό Εορδαϊκό, την ομάδα που τον ανέδειξε πριν λίγα χρόνια. Έμπρακτη αγάπη και τρίτη θητεία στην ομάδα της δυτικής Μακεδονίας. Ο Μαυροματίδης, που στις προηγούμενες ομάδες του, Αναγέννηση Επανομής, Θερμαϊκό και Θρασύβουλο έπαιζε τέσσερις άλλες θέσεις (δεξί μπακ και χαφ και οι δυο αντίστοιχοι ρόλοι από αριστερά) άλλαξε ρόλο, παίζει πλέον σέντερ φορ και κάνει… πλάκα στα χωριά σε ερασιτεχνικό επίπεδο! Στο νέο του πιο προωθημένο ρόλο, ο «Μαύρο» είναι ο ηγέτης των «λιγνιτωρύχων», παίρνοντας την ομάδα στην πλάτη, κάνοντας τη διαφορά και αποτελώντας τη βασική ελπίδα για διάκριση.
Βλέπετε, ο Γιώργος Μαυροματίδης πέτυχε ήδη 48 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, οδηγώντας τον Εορδαϊκό στο πρώτο βήμα ανόδου, δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣ Κοζάνης! Και άλλα πέντε… τεμάχια στο Κύπελλο, συνθέτουν τον «εκρηκτικό» απολογισμό των 53 γκολ ως τώρα στη χρονιά, πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου (την άλλη Κυριακή). Με φονικό ένστικτο… μπόμπερ και TOP GUN.
Η ομάδα του Κώστα Τσαγκαλίδη, με πρόεδρο τον Σάββα Λιάμη και έχοντας και άλλους έμπειρους παίκτες στο ρόστερ (όπως οι Πακάλτσης, Σερσέμης, Συμεωνίδης και Περπερίδης, αλλά και αξιόλογους νεαρούς) δείχνει το φαβορί για το άλμα, βάσει ονόματος, κόσμου, ιστορίας και δυναμικής, έναντι των τριών ανταγωνιστών της, Θύελλα Φιλώτα (βασικότερος αντίπαλος η πρωταθλήτρια Φλώρινας, έχοντας επίσης αρκετούς έμπειρους παίκτες), Γρεβενά Αεράτα (πρωταθλήτρια Γρεβενών) και Αστραπή Μεσοποταμίας (πρωταθλήτρια Καστοριάς). Με κερδισμένη φυσικά μόνο μια στις τέσσερις, που θα πάρει εισιτήριο ανόδου από το τοπικό.

“Τίποτα χωρίς τους υπόλοιπους”
Ο Μαυροματίδης λοιπόν, που φέρνει αύρα πρωταθλητή και «υπογράφει» ως τώρα τις επιτυχίες, δήλωσε σχετικά στο dokari.gr: «Καλούμε τον κόσμο της Εορδαίας να σταθεί δίπλα μας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε και την… ψυχή μας μέσα στο γήπεδο για να βρεθούμε ξανά στη Γ΄ Εθνική. Στη θεωρία είμαστε το φαβορί, έναντι των τριών άλλων ομάδων, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αποδείξουμε και στο γήπεδο ότι πράγματι είμαστε η καλύτερη ομάδα, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και οι άλλες ομάδες είναι αξιόλογες, η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Προετοιμαζόμαστε καλά και ελπίζω πως θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Θα μετρήσει η… ανθεκτικότητα στην πίεση και στις δυνάμεις του καθενός στα συνεχή ματς. Παρότι είμαστε στο τοπικό, η διοίκηση είναι συνεπέστατη και λειτουργούμε σε επαγγελματικά και αξιοζήλευτα πρότυπα. Ευχαριστώ τους συντελεστές της ομάδας για την ως τώρα προσπάθεια και είναι ευλογία για μένα που έβαλα ως τώρα τόσα γκολ. Είναι ομαδικό το σπορ, οφείλω πολλά σε συμπαίκτες και τεχνικό τιμ. Χωρίς αυτούς δε θα κατάφερνα τίποτα. Η αλλαγή της θέσης μου ήρθε μέσα από τη λειτουργία της ομάδας. Ελπίζω του χρόνου να αυξήσουμε το συναγωνισμό στο ποδόσφαιρο της δυτικής Μακεδονίας. Να υπάρχουν συναρπαστικές μάχες στη Γ΄ Εθνική, με την Κοζάνη και μακάρι φυσικά να σωθούν και οι Καστοριά και Πυρσός Γρεβενών».
Εν κατακλείδι, το καμάρι της Εορδαίας δείχνει έτοιμο να «αναγεννηθεί» από την τέφρα του, βγαίνοντας από την αφάνεια, το περιθώριο και την ανυποληψία…

Exit mobile version