Στην κορυφή οι «μπλε»… Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Σε ένα «γεμάτο» 0-0 έμειναν Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου στο Πανθεσσαλικό, με το βαθμό της ισοπαλίας να τους αδικεί καθώς έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play off. Αμφότεροι τελείωσαν με δέκα παίκτες, ενώ είχαν και από ένα δοκάρι.


Παρά την ισοπαλία οι «μπλε» δεν έχασαν τα πρωτεία (17β.), αφού την ίδια ώρα η Κέρκυρα γνώρισε την ήττα 2-0 στα Χανιά από την τοπική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» ούτε τώρα κατάφεραν να μπουν σφήνα στην κορυφή, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά ανόδου όντας στην τρίτη θέση με 14 βαθμούς, όσους έχουν ΑΟΧ, Ηρακλής Ψαχνών.

Ντέρμπι με τα όλα του… χωρίς γκολ διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (11/05) στο Πανθεσσαλικό. Περίπου 7.000 φίλοι της Νίκης δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα ανάλογη της ιστορικής αντιπαλότητας των δυο ομάδων, που αν μη τι άλλο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από συλλόγους της Σούπερ Λιγκ. Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς φιλοξενούμενων δεν υπήρχε κόσμος.

Από τα πρώτα λεπτά αμφότεροι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις με το παιχνίδι να αποκτά από νωρίς ξέφρενο ρυθμό. Με το καλημέρα ο Γκίτκος είπε όχι σε τετ α τετ του Τζιώρα (10′) (μετά από πάσα του Ανιέτε), ενώ λίγο αργότερα ο Κατσιαρός έκανε τη σέντρα ο Καρίλ τσίμπησε την μπάλα, η οποία έπειτα από κεφαλιά βρήκε το δοκάρι του Αποστολίδη (24′).

Στην επανάληψη τα γκάζια από πλευράς γηπεδούχων ησύχασαν για λίγο, αφού η αποβολή του Μπιτσάκου (δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρίες) στο 53′ δημιούργησε νέα δεδομένα. Ωστόσο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Σοϊλέδης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε αρχικά με τα ακροδάχτυλα ο Γκίτκος και εν συνεχεία είδε την μπάλα να σταματάει στην αριστερή δοκό.

Στο μεταξύ ο Καλογερόπουλος με απευθείας κόκκινη έστειλε πρόωρα τον Κατσίκη στα αποδυτήρια (είχε περάσει ως αλλαγή 16′ πριν), για χτύπημα εκτός φάσης στον Ανιέτε (67′) . Έτσι η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Καθώς κυλούσε η ώρα, οι ταχύτητες έπεσαν με την κούραση και τα πολλά τρεξίματα να έχουν επηρεάσει τους 20 ποδοσφαιριστές. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν εκ νέου τη νίκη, αλλά ο Γκούρμα σούταρε άουτ. Στο τέλος οι γηπεδούχοι παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα με τον Ισαάκ, ο οποίος αν είχε επιχειρήσει με τη μια το σουτ τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά (87′).

Ταυτότητα του αγώνα:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σοϊλέδης, Πινιέιρο (56′ Γκότοβος), Ακασού (72′ Ισαάκ), Μπιτσάκος, Μανουσάκης, Ρονκάτο, Ανιέτε (88′ Παπαδόπουλος), Τζιώρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Αρβανίτης, Μελίσσης, Κατσιαρός, Ρόκας, Κριστόμπαλ (20′ Πινδώνης), Καρίλ (51′ Κατσίκης), Μόνχε (70′ Νικολιάς), Μπρέσκα, Γκούρμα

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

Exit mobile version