Χανιά για φίλημα… ΑΟΧ – Κέρκυρα 2-0

Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο ΑΟ Χανιά που επιβλήθηκε 2-0 της Κέρκυρας στα Περιβόλια, για την 9η αγωνιστική των play off. Χρυσοί σκόρερ Μανωλάς, Παπατζίκος.


Έπειτα από το σημερινό (11/05) αποτέλεσμα οι Κρητικοί συγκατοικούν στην τρίτη θέση με Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή Ψαχνών (13β), ενώ παράλληλα μείωσαν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Νίκη Βόλου. Παρά την ήττα οι Φαίακες παρέμειναν μόνοι στη δεύτερη θέση έχοντας συνολικά 16 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς την σπουδαία φάση, καθώς αμφότεροι άργησαν να βρουν τα πατήματά τους. Ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Χανιώτες «ξύπνησαν», χάνοντας διπλή ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα μια με τον Μαραγκουδάκη και μια με τον Τσάτσο. Στο 45′ ο επιθετικός των «μπλε» βρέθηκε τετ α τετ με τον Βρονταρά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Τσάτσος έχασε εκ νέου ευκαιρία να βρει δίχτυα .

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 52′ πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός κατέβασε με ψυχραιμία την μπάλα στη μικρή περιοχή και με ψιλοκρεμαστό σουτ άφησε άγαλμα τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια η ομάδα του Γρηγορίου έχασε τον επιθετικό προσανατολισμό της, με μοναδική εξαίρεση την προσπάθεια του Μπαλντοβαλίεφ ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η σειρά του Παπατζίκου να χριστεί σκόρερ, κλειδώνοντας για τα καλά το τρίποντο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλλιάνου, ο υψηλώσομος αμυντικός πλάσαρε ανενόχλητος διαμορφώνοντας το τελικό το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ταυτότητα του αγώνα:

ΑΟ Xανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Μανωλάς, Τσάτσος (46′ Βαλλιάνος), Παπατζίκος, Πιθαρούλης, Πότσι, Παγώνης, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (89′ Σκάρος), Μαραγκουδάκης, Κονσταντίνοφ (78′ Λουκίνας)

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Βρονταράς, Βλάχος, Μαραγκός (79′ Σίκιμιτς), Καραγιαννίδης, Σουάνης, Καραδέμητρος (64′ Γυφτοκώστας), Γκόμεζ, Κρητικός (72′ Ναγιάρ), Κόντος, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Exit mobile version