Γύρισε από την… κόλαση η Καστοριά

Παλικαρίσιο διπλό των «γουναράδων» στην Κοζάνη, με 3-2 και εντυπωσιακή ανατροπή, σε ένα παιχνίδι με ένταση, αποβολές και δοκάρια. Πιο κοντά στη σωτηρία η ομάδα του Α. Λέτσιου.

Σε τροχιά σωτηρίας παρέμεινε η Καστοριά, δείχνοντας στην πράξη ότι είχε μεγαλύτερο κίνητρο από την γηπεδούχο Κοζάνη (συνέχισε την πτωτική πορεία της). Το ένστικτο της… αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης «μίλησε» για την ομάδα του Ανδρέα Λέτσιου, που χαμογέλασε τελευταία, ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας προσωρινά με 2-0! Έτσι, οι «γουναράδες» βρίσκονται σε θέση ισχύος για την παραμονή, την οποία θα αγκαλιάσουν για τα καλά αν προσεχώς κερδίσουν στην έδρα τους και τη Δόξα Πενταλόφου.
Στο 26΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο γκολκίπερ Σαραφιανός, που έπιασε εκτός περιοχής με τα χέρια τη μπάλα (θέση στα δοκάρια πήρε ο Μουρζίδης). Στο 30΄ ο Ταφαρλής με φάουλ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου, ενώ στο 36΄ ο Βασίλιεβιτς με σουτ πέτυχε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους. Στο 42΄ ο Τσικόπουλος είχε μάλιστα και δοκάρι για τους Κοζανίτες.
Στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην και σε ένα κρίσιμο σημείο, στο 45΄, ήρθε το 2-1, με χτύπημα πέναλτι του Αλέκου Παπαδόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Μαντζάνας. Στο 56΄ ο δραστήριος Γιώργος Μαντζάνας με σουτ έκανε το 2-2 (η μπάλα βρήκε και το δοκάρι), ενώ στο 74΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Η. Τσικόπουλος για τους γηπεδούχους και έτσι αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία. Στο 88΄ και το 90΄ οι Καστοριανοί έχασαν δυο ευκαιρίες με τους Αλεξανδρίδη και Παπαδόπουλο αντίστοιχα. Στο 93΄ ο Αλέκος Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι με ατομική ενέργεια και ο ίδιος ανέλαβε πάλι την εκτέλεση, ευστοχώντας ξανά από την άσπρη βούλα, για το τελικό 2-3 (με το δεύτερο προσωπικό του γκολ) εν μέσω αποθέωσης. Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Σερρών).
ΚΟΖΑΝΗ: Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης, Βασίλιεβιτς (58′ Προβίδας), Μαλούτας, Η. Τσικόπουλος, Χαματάι, Γ. Τσικόπουλος (46′ Ντεμιράϊ), Δ. Παπαδόπουλος, Ταφαρλής, Ματούλας (62′ Πιπινίκας).
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σαραφιανός, Σαββαίδης, Τούλιος, Σουμέλας, Μπαϊρακτάρης, Ποπζαφίροφ, Λαζαρίδης (76′ Σολομωνίδης), Τσαμασλίδης (30′ Μουρζίδης), Αλεξανδρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαντζάνας (65′ Χριστοφορίδης).

Exit mobile version