Ετοιμάζεται για Σούπερ Λιγκ… Κέρκυρα – Νίκη Βόλου 2-1

Η Κέρκυρα πανηγύρισε μια σπουδαία εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Νίκης Βόλου στο «ΕΑΚ Κέρκυρας» και αυτομάτως ανέβηκε στην κορυφή, για την 10η αγωνιστική των play off.

Στο πιο κομβικό σημείο η Κέρκυρα έκανε το αποφασιστικό βήμα για την άνοδο, πέρνοντας τα πρωτεία στα μπαράζ ανόδου έχοντας συνολικά 19 βαθμούς. Απεναντίας η Νίκη Βόλου «εκθρονίστηκε» υποχωρώντας στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς, όσους έχουν Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής Ψαχνών. Επισημαίνουμε ότι στη μεταξύ ισοβαθμία των τριών η Νίκη ήταν η χαμένη.

Έπειτα από την απώλεια της προηγούμενης αγωνιστικής στα Χανιά οι γηπεδούχοι που ήθελαν οπωσδήποτε να καλύψουν το έδαφος μπήκαν φουριόζοι, με τους φιλοξενούμενους που αρκούνταν με το X να κλείνονται στα καρέ τους. Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Γρηγορίου, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ ο Σουάνης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Βενέτης με εκ νέου κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια η πίεση από πλευράς «κυανόλευκων» συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό με τους παίκτες του Βοσνιάδη να τα έχουν χαμένα. Μάλιστα με τη συμπλήρωση μισής ώρας κι κάτι (34′) η πίεση απέδωσε καρπούς, όταν ο «κεφάτος» Ναγιάρ αφού πέρασε τους πάντες έκανε το σουτ από αριστερά σημειώνοντας το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη το σκηνικό μεταφέρθηκε από την άλλη πλευρά, με την ομάδα της Νέας Ιωνίας να μπαίνει αποφασισμένη για να μειώσει. Ο στόχος επετεύχθη όταν στο 75′ ο Ισαάκ με ένα σουτ φωτοβολίδα άφησε άγαλμα τον Κουτζαβασίλη, γράφοντας το 2-1. Στα τελευταία λεπτά οι καρδιές στο «ΕΑΚ» κόντεψαν να σπάσουν, καθώς η Νίκη προσπαθούσε για την ισοφάριση δίχως αποτέλεσμα. Παρά την υπεροχή, οι Βολιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν απλόχερα οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα το 2-1 να μένει ως το τέλος.

Ταυτότητα του αγώνα:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Βλάχος, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Μαραγκός, Σουάνης (88′ Κόντος), Ναγιάρ (70′ Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Μπαλντοβαλίεφ, Μπεριάν (62′ Κρητικός)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Σοϊλέδης, Ακασού, Μανουσάκης (46′ Τσίτας), Μπακάλης (46′ Σουλίδης), Ισαάκ, Μανουσάκης, Ανιέτε, Ρονκάτο (88′ Πιτταράς)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

Exit mobile version