Ολοταχώς για Σούπερ Λιγκ… Κέρκυρα – Ηρακλής Ψαχνών: 2-1

Με έναν άπιαστο κεραυνό του Κόντου στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων η Κέρκυρα νίκησε 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών στο «ΕΑΚ», παραμένοντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 25 βαθμούς. 


Σε ένα φινάλε θρίλερ με την μπάλα πάνω κάτω, με δοκάρια… οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στους Ευβοιώτες την ώρα που από το 53′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπαλντοβαλίεφ και πλέον βρίσκονται μια άνασα πριν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Στους δυο εναπομείναντες αγώνες χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να κλειδώσει μαθηματικά την είσοδο της στην τριάδα. Στην αντίπερα όχθη,στη μοναδική φάση που ο Αθανασόπουλος δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε το βαθμό της ισοπαλίας που αν ερχόταν θα αποδεικνύονταν χρυσός έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Με το σημερινό (24/05) αποτέλεσμα υποχώρησαν στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

Οι Φαίακες μπήκαν αγριεμένοι στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ, κάτι που το πέτυχαν στο με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Ο Ζόρμπας αφού είχε προειδοποιήσει κάποιες στιγμές πριν, κατάφερε με καρφωτή κεφαλιά να σημειώσει το 1-0. Με το πέρασμα της ώρας οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή, ενώ δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης ο Οχάντζα που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η κεφαλιά που έπιασε πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο, με τον Ηρακλή να πηγαίνει πρώτος στην διεκδίκηση της μπάλας. Μάλιστα όταν στο 53′ ο Στυλιάρας έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαλντοβαλίεφ για θέατρο, η επίθεση σε συνδυασμό με την ψυχολογία απέδωσαν καρπούς. Ο Μπουμάλ με μια φωτοβολίδα έστειλε τον Κουτζαβασίλη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, κάνοντας το 1-1 (58′). Στη συνέχεια η ομάδα του Γράφα βγήκε μπροστά μπας και πετύχει δεύτερο τέρμα, σε αντίθεση με τους παίκτες του Γρηγορίου που είχαν οπισθοχωρήσει. Ωστόσο οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι να πάρουν εκ το νέου προβάδισμά, όταν το μακρινό σουτ του Ναγιάρ τράνταξε το δοκάρι του εξαιρετικού Αθανασόπουλου, ο οποίος εν συνεχεία απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα. Όλα έδειχναν ότι ο δείχτης του σκορ θα έμενε ως είχε, μέχρι που η Κέρκυρα πήρε φωτιά. Στην εκπνοή κυριολεκτικά της αναμέτρησης ο Κόντος δίχως να το σκεφτεί από απόσταση 30 μέτρων έκανε το σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 κάτω υπό έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ταυτότητα του αγώνα:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Βενέτης, Παρασκευαϊδης (77′ Καραγιαννίδης), Ζορμπάς (76′ λ.τρ. Κόντος), Ναγιάρ, Σουάνης, Καραδέμητρος (67′ Μπεριάν), Κρητικός, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Τζάνης, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Παλαιολόγος, Πατσατζόγλου, Τσούτσης, Τζιμόντζι (42′ Οχάντζα), Μπουμάλ, Γκμπαγκουίτι (56′ Βιγιαρέχο, 76′ Ντελέκος)

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Κίτρινες κάρτες: 25′ Μπαλντοβαλίεφ, 61′ Ραπτάκης, 87′ Βενέτης / 55′ Παλαιολόγος, 70′ Αθανασόπουλος, 78′ Οχάντζα, 86′ Μπουμάλ

Κόκκινες κάρτες: 53′ Μπαλντοβαλίεφ

Exit mobile version